Speltips Vegas Golden Knights – Florida Panthers 14/6: Matchboll

Martin Efvergren Publicerat: 13 juni 2023

Vegas Golden Knights leder med 3-1 i matcher mot Florida Panthers och har därmed matchboll inför den femte matchen i Stanley Cup-finalen 2023. Matchen spelas natten till onsdag den 14 juni med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

Vegas Golden Knights – Florida Panthers

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Vegas Golden Knights gick in i den här finalen i Stanley Cup som knappa favoriter. Florida Panthers har varit den stora underdogen genom hela slutspelet, men gång på gång har man fällt favoriterna på andra sidan. I takt med det har de förstås ökat i aktning och känslan var att den här matchserien kunde gå i båda riktningar.

Fyra matcher senare är förutsättningarna annorlunda. Än så länge har Florida inte riktigt lyckats störa Vegas och nu är man piskade att vinna med ställningen 3-1 i matcher till de sistnämndas fördel.

Vegas Golden Knights visade stor beslutsamhet i de två inledande matcherna på hemmais. Den första matchen vann man med 5-2 och två dagar senare blev segersiffrorna hela 7-2. I den tredje matchen i Florida kunde sedan Panthers studsa tillbaka med en 3-2-seger efter avgörande i förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Vegas

Den fjärde matchen blev också jämn, men det var gästande Vegas som tog initiativet. Chandler Stephenson satte båda 1-0 och 2-0 för bortalaget och i den andra perioden kunde William Karlsson utöka till 3-0.

Därefter vaknade Florida Panthers. Som så många gånger förr i det här slutspelet visade man att man är ett kollektiv som aldrig ger sig. De kom dock inte närmre än till en 3-2-reducering, men kan ändå ta med sig en bra känsla i och med prestationen i de tredje perioden.

Vegas Golden Knights har nu alltså chansen att vinna sin första Stanley Cup i klubbens unga historia. De gäller också som favoriter inför den här femte matchen då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Om lag som Boston Bruins och Toronto Maple Leafs, i någon mån, underskattade Florida Panthers så har Vegas verkligen inte visat några sådana tendenser. Mycket talar för att de kommer att vinna sin första Stanley Cup, men vi vet också hur svårt det kan vara att slå in matchbollen. I synnerhet mot ett lag som Florida som vägrar att ge sig.

Som jag ser det är det emellertid mycket som talar för att den här finalserien avgörs redan här. Florida Panthers har inte riktigt orkat leverera på samma höga nivå som tidigare och i synnerhet inte i de två första matcherna i T-Mobile Arena i Las Vegas. Jag tror att Vegas kommer vara en övermäktig motståndare även i den här matchen och mitt spel blir att Vegas Golden Knights vinner under ordinarie tid till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vegas Golden Knights vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:00, onsdag 14 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo