Speltips Vegas Golden Knights – Florida Panthers 4/6: Finalmatch 1

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Vegas Golden Knights och Florida Panthers gör upp i finalen av Stanley Cup 2023. Den första matchen spelas natten till söndag den 4 juni med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

Vegas Golden Knights – Florida Panthers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vegas Golden Knights slutade etta i Western Conference grundserie där man tog 111 poäng på 82 matcher. Nu har man definitivt bevisat att man är bäst i väst då man även vunnit sin Conference i Stanley Cup.

Vegas inledde slutspelet med att, utan större problem, slå ut Winnipeg Jets med 4-1 i matcher. Därefter bjöds man på tuffare motstånd i kvartsfinalen mot Conference-tvåan Edmonton Oilers. Till slut vann man den matchserien med 4-2.

I semifinalen väntade så Dallas Stars där man inledde med att vinna de tre första matcherna. Därefter kom Stars tillbaka och vann två raka. I den sjätte matchen i måndags var det dock inget snack då Vegas Golden Knights spelade på topp och vann med hela 6-0 i Dallas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Florida

Florida Panthers är det här slutspelets stora överraskning. Med nöd och näppe knep man en plats i Stanley Cup efter att ha blivit åtta i Eastern Conference med totalt 92 inspelade poäng.

I den första rundan var man starkt nederlagstippade inför mötet mot grundseriens bästa lag Boston Bruins. Skrällen blev dock ett faktum sedan Florida vunnit den sjunde avgörande matchen efter avgörande i förlängning.

Att den skalpen inte var en tillfällighet har Florida Panthers sedan bevisat mot både Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricanes. I de två matchserierna har Florida endast förlorat en enda match. Först slog man ut Toronto med 4-1 i matcher och därefter tog man fyra raka mot Carolina i semin.

Florida Panthers har varit en underdog genom hela slutspelet, men deras framfart har gjort att man nu ses som snudd på jämbördiga med Vegas Golden Knight inför den här finalserien. Hos spelbolagen är de sistnämnda emellertid knappa favoriter att vinna.

Ser vi till det här första mötet i Vegas gäller hemmalaget som favoriter till ett odds omkring 2.23 gånger insatsen.

Kan William Karlsson (som gjorde två av målen i måndags) och hans gäng komma upp i samma nivå som i 6-0-segern senast bör de ha goda chanser att vinna. Samtidigt spelar Florida som i trans och tycks omöjliga att bryta ner.

Framförallt är det svårt att få hål på detta Florida Panthers och ser vi till deras åtta senaste matcher så har det gjorts under 5.5 mål totalt i sju av dessa. Jag räknar med att även den här matchen kommer bli tight och relativt målsnål. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 02:00, söndag 4 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo