Läs på inför matchen

Emil Jakobsson Publicerat: 27 december 2011

Statistik är nyckeln till framgång när det gäller sportbetting. Är man nogran och läser på innan man satsar sina pengar och lär sig värdera de olika siffrorna kan man vinna riktigt mycket pengar.

Här nedanför har vi listat några saker man bör tänka på när man läser på inför en match.

Hur brukar laget reagera efter en stor förlust/vinst?
Vann laget förra matchen stort eller åkte de på en riktigt käftsmäll? Gå bakåt i tiden och se hur de brukar reagera på det. Vissa lag brukar falla ihop efter en tung förlust samtidigt som andra lag nästan alltid lyfter sig efter en tuff förlust.

Hemma-/bortaplan
Hur skiljer sig deras spel på hemma-/bortaplan, spelar de med en tät defensiv på bortaplan kanske underspel är att rekommendera samtidigt som det kanske kör full fart framåt när de väl är på hemmaplan inför sin egen publik.

Undvik spela på hemmalaget efter framgångsrik bortaturné
Rubriken säger det mesta men det tål att utvecklas varför. Det här gäller främst ishockey, basket och andra sporter då man ibland spelar flera bortamatcher direkt efter varandra innan det är dags att spela hemma igen. Om ett lag spelat bra på bortaplan och t.ex. vunnit tre raka går de ofta på en mina när de kommer hem igen.

Alla ser de som stora favoriter och oddsen blir låga samtidigt som det även sätter sig i spelarnas huvud att “den här borde vi ta enkelt, speciellt nu när vi är på hemmaplan”.

Formtabellen
Strunta i den vanliga tabellen, bara för att ett lag ligger i botten eller toppen betyder inte att de spelar så just nu. Titta på formtabellen, hur har de spelat de senaste fem matcherna? Om man väljer att spela på ett lag i februari är det totalt ointressant hur de spelade i oktober.

Överskatta inte skador
Titta inte för mycket på skadorna. Det här gäller främst ishockey och fotboll men man ska inte överskatta betydelsen av att ett lag saknar en spelare eller två. Det är få lag som är tungt beroende av enskilda spelare och även om stjärnan är borta finns det många som vill visa att de också kan när de väl får speltid. Givetvis finns det undantag som till exempel målvakter i ishockey, quarterback i Amrikansk Fotboll osv.