Livebetting guide

Livebetting är stort och det blir bara större för varje dag som går. Allt fler matcher sänds på TV och nu har många bolag även startat upp egen livestreaming av sportevenemang som man kan se direkt på deras sida.

Vad ska man tänka på när man ska spela live på matcher då? Här nedanför lyfter vi fram några punkter som man bör tänka på.

Hur rör sig oddsen?
* Håll kolla på vad oddsen var när matchen startade och håll ett öga på hur de utvecklas jämfört med matchbilden. Tycker du att oddsen rör sig för långsamt eller för fort är det dags att lägga in ett spel.

Akta dig för sena spel
* Tänk på när målen görs i en match. Ser man till exempel fotboll ska man akta sig för sena spel på det laget som leder matchen. Oftast får man riktigt usla odds och man får inte glömma att absolut flest mål görst sista 25 minuterna av en fotbollsmatch.

Läs på innan matchen
Även om man inte lägger sitt spel innan matchstart är det viktigt att läsa på inför matchen. Olika lag presterar till exempel olika bra i början respektive i slutet av matchen och glöm inte att väga in faktorer som hemma-/bortaplan/skador/form precis som vid ett vanligt spel.

Akta dig för varningar
Tänk på att spelare med ett gult kort ofta är betydligt försiktgare i sitt spel för att inte bli utvisade. Om ett lag får en eller två backar varnade tidigt i matchen eller en defensiv mittfältare bör man vara försiktig med att spela på dem då de inte kan spela fullt ut.

Passa på direkt efter mål/utvisningar
Direkt efter ett mål eller en utvisning brukar marknaderna svänga snabbt, ofta för snabbt. Om det står 0-0 i en match och ena laget släpper in ett mål slår oddset ofta i taket precis efter och sedan spelas oddset långsamt ner en bit. Det är väldigt vanligt att både spelare och oddssättare överreagerar på händelser så var redo när det händer.

By