Sommar-OS 2021: Svenska medaljhopp – odds och speltips

Martin Efvergren Publicerat: 24 juli 2021

Den 23 juli invigs äntligen Sommar-OS 2020, ett år försenat på grund av corona-pandemin. Här hittar du de största svenska medaljhoppen och de bästa oddsen inför Sommar-OS 2021 i Tokyo.

Sarah Sjöström

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 32:a upplagan av Sommar-OS blev inte av när det var tänkt, sommaren 2020. Men nu, ett år senare, är det äntligen dags. Omständigheterna gör att Sommar-OS 2021 inte kommer kunna tillåta några publika arrangemang.

Istället kommer världen följa spelen, där Japan och Tokyo står som värdstad, ifrån teve-soffarna. Trots avsaknaden av publik på plats lär det som vanligt komma att bjudas på dramatik och idrottsprestationer att häpna över.

För svenskt vidkommande finns det en hel del att se fram emot vad gäller medaljchanser. Trots det har SOK satt ett mål på totalt åtta svenska medaljer, vilket är tre färre än vad man åstadkom i OS i Rio de Janeiro 2016.

I den här artikeln har vi listat de främsta svenska medaljhoppen med de bästa oddsen på marknaden hämtade från William Hill.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svenska medaljhopp med odds

Armand Duplantis, stavhopp

Armand Duplantis är född i USA men tävlandes för Sverige, vilket vi ska vara glada för när det kommer till jakten på svenska medaljer i OS 2021. Duplantis är världsrekordhållare i stavhopp med sina 6.18 meter som han hoppade februari 2020.

Blott 21 år gammal går Armand in i detta OS som storfavorit i friidrottens stavhopp. Huvudkonkurrenter till Duplantis anses Sam Kendricks och Renaud Lavillenie vara.

Ett spel på Armand Duplantis OS-guldmedaljör ger 1.15 gånger pengarna hos William Hill.

Daniel Ståhl, diskus

Den regerande världsmästaren i diskus, Daniel Ståhl, är ett våra största medaljhopp i Sommar-OS 2021. I VM i Doha 2019 tog han som förhandsfavorit hem världsmästartitel med ett kast på 67,59 meter. Hans personliga rekord och tillika svenska rekord ligger på 71,86 meter.

Daniel Ståhl är även i detta OS förhandsfavorit där den främsta utmanaren är Kristjan Ceh. Ett spel på att Daniel Ståhl vinner OS-guld i diskus har oddset 1.50 gånger pengarna hos William Hill.

Sveriges fotbollslandslag (damer)

Sveriges fotbollslandslag går in i turneringen som en outsider med medaljchans. Kanske bör man till och med betraktas som mer än en outsider då man är regerande OS-silvermedaljörer. Senast det begav sig, i Rio 2016, föll man i finalen mot Tyskland efter att ha slagit ut värdlandet Brasilien i semifinalen.

Nu har man hamnat i en tuff grupp tillsammans med USA, Australien och Nya Zeeland. USA är favoriter att vinna den gruppen medan Sverige är andrahandsfavoriter. Ett spel på att Sverige vinner gruppen ger hela 5.50 gånger insatsen hos William Hill.

Sarah Sjöström, simning

Det har, på grund av skador, varit en strulig väg fram till detta Sommar-OS för Sarah Sjöström, men hon lär vara att räkna med när det nu gäller.

Hennes meritlista talar sitt tydliga språk. Hon har varit en av världens främsta simmare i tio års tid och i OS i Rio 2016 vann hon guld på 100 meter fjäril, silver på 200 meter frisim samt brons på 100 meter frisim.

På grund av skadeproblematiken som varit är Sarah Sjöströms chanser mer svårbedömda. Hon tillhör inte favoriterna enligt oddssättarna i de grenar som hon tidigare varit mest framgångsrik inom.

Bästa chans till guld anses Sjöström ha när det kommer till 50 meter frisim. Ett spel på att Sarah Sjöström tar guld på 50 meter frisim ger 4.50 gånger pengarna hos William Hill.

  Spela på sommar-os hos William Hill – Hämta 100 kronor Freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen