Speltips Australien – Nya Zeeland 21/7: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 18 juli 2021

I den andra matchen i Sveriges grupp i damernas fotbollsturnering i OS 2021 möts Australien och Nya Zeeland. Matchen spelas onsdagen den 21 juli med avspark kl 13.30 svensk tid.

Australien – Nya Zeeland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tony Gustavssons Australien är på förhand Sveriges huvudkonkurrent i grupp G. I den första matchen ställs de mot Nya Zeeland som bottentippade i gruppen. För Australiens del innebär det att den här matchen blir något av en måstematch.

På pappret är Australien i klass med Sverige men man har åkt på ett par rejäla nederlag den senaste tiden. På de fem matcher man har spelat i år har man förlorat fyra och spelat en oavgjord. Den oavgjorda matchen var mot Sverige den 15 juni.

I övrigt har man förlorat med siffrorna 5-2 mot Tyskland och 5-0 mot Nederländerna. I genrepet inför turneringen förlorade man mot Japan med 1-0.

Tony Gustavsson har med andra ord, sannolikt, haft en del att tänka på när man ser till resultatet man gjort under 2021.

Nya Zeeland och Australien kommer att arrangera VM tillsammans om två år men nu står man alltså på motsatt sida.

Nya Zeeland kommer med ett rutinerat lag och som nation har man en hel del erfarenhet av OS-turneringar. De har varit med i alla OS sedan 2008 men man har inte lyckats ta sig vidare från gruppen mer än en gång. Senast det hände var 2012 och nu ser förutsättningarna tuffa ut då man går in som underdogs mot alla lag i den här gruppen.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För stora favoriter

Australiens svaga resultat den senaste tiden till trots är man stora favoriter i den här matchen. En australiensisk seger bara cirka 1.30 gånger pengarna.

Tony Gustavsson är en erfaren och skicklig tränare och han förfogar över ett lag som bör vara klassen bättre än Nya Zeeland. I synnerhet har man en notorisk målskytt och ledare i Sam Kerr som är extremt skicklig på små ytor i det offensiva straffområdet. Mot ett, förmodat, lågt stående Nya Zeeland blir hon verkligen en nyckelspelare i den här matchen.

Samtidigt oroar de svaga resultaten inför turneringen något och Nya Zeeland lär sälja sig dyrt. Min bedömning är att Australien är lite för stora favoriter sett till oddssättningen.

Senast de här båda lagen möttes var 2019, då vann Australien med 2-0 men historiskt sett har det varit jämna matcher.

Nya Zeeland har en erfaren trupp där Alexandra Riley som tillhör Rosengård är en av lagets främsta spelare. Med den rutinen som finns bör man inte gå bort sig i den här öppningsmatchen.

Pressen ligger på Australien och det kan ofta vara klurigt att vara storfavoriter i en premiär där det offensiva spelet förväntas sitta direkt. Det gör sällan det för något lag och jag tror att det här kan bli jämnare än förväntat.

Därför finner jag spelvärde i att Nya Zeeland kommer kunna hålla jämna steg med Australien. Mitt spel blir Nya Zeeland +1.5 (asian handicap) till 1.87 gånger insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nya Zeeland +1.5 (asian handicap)
Odds: 1.87
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:30, onsdag 21 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: