Speltips Australien – Sverige 2/8: Mot final!

Martin Efvergren Publicerat: 1 augusti 2021

Sverige har imponerat så här långt i damernas fotbollsturnering i OS 2021. Nu går man för en finalplats då man ställs mot Australien i semifinalen. Matchen spelas måndagen den 2 augusti med avspark kl 13.00 svensk tid.

Australien – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige inledde den här OS-turneringen på bästa tänkbara sätt och sedan har man bara fortsatt att leverera. Nu ställs man mot Australien för andra gången och kanske är de det lag som varit Sveriges svåraste motståndare så här långt.

USA var turneringens stora förhandsfavoriter men de var, mer eller mindre, chanslösa när Sverige satte högsta start från första minut. De vann den matchen med 3-0.

Sedan följde man upp den framgången med att besegra just Australien med 4-2. Det blev en mer svängig tillställning där Tony Gustafssons gäng, i perioder, kunde äga matchbilden. Den notoriska målskytten Sam Kerr gjorde lagets båda mål men missade också en straff. För Sverige blev Fridolina Rolfö matchvinnare då hon gjorde både 1-0 och 3-2-målet i matchen.

Mot Nya Zeeland kunde Sverige sedan rotera laget men ändå vinna. I kvartsfinalen mot Japan senast var man kanske inte sprudlande bra, men man gjorde en taktiskt disciplinerad insats och vann med 3-1.

Australien har överträffat förväntningarna så här långt. De kommer från två övertygande insatser mot USA i sista gruppspelsmatchen och i kvartsfinalen mot Storbritannien.

Kvartsfinalen blev en ruggigt dramatiskt och underhållande match där Australien lyckades ta det till förlängning tack vare en kvittering till 2-2 i den 89:e minuten. I förlängningen missade Storbritannien först en straff och sedan gjorde Australien två mål och slutresultatet skrevs till 4-3 efter förlängning.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige är fräschare

Sverige går in som favoriter i den här semifinalen och det finns all anledning att ha goda förhoppningar. Men det här australiensiska landslaget har överträffat sig själva i den här turneringen och de lär bjuda på tufft motstånd.

Australien var underdogs mot både USA och Storbritannien i de två senaste matcherna, men de har visat sig vara väldigt svårslagna. Tony Gustafsson har verkligen lyckats få bitarna på plats och längst fram har man en glödhet Sam Kerr.

Inför turneringen såg det dock allt annat än stabilt ut. Man hade förlorat 4 av 5 träningsmatcher det här året där den enda matchen man inte föll i var en 0-0-match mot Sverige i mitten av juni.

Men Gustafsson kanske visste vad han höll på med och nu möter han alltså sitt hemland i en semifinal i OS.

Till Australiens främsta nackdel hör dock att man har en tuff 120-minutersmatch i benen medan Sverige bör vara mindre slitna. Peter Gerhardsson kunde dessutom också vila flera spelare i den sista gruppspelsmatchen.

Australien har överträffat sig själva men frågan är om inte Sverige också är bättre än någonsin. Det återstår kanske att slå fast den saken men det man presterat hittills tyder på det.

Gruppspelsmatchen mellan de här lagen var jämn och det lär det bli nu också. Men Sverige har en växel till och lär komma med fräschare ben och huvuden till den här semifinalen. Det tror jag fäller avgörande till slut.

Därför blir mitt spel att Sverige kommer att vinna den här matchen till 1.70 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:00, måndag 2 augusti 2021
TV:  kanalfem logo [eurosport1]
Stream:  Discovery+

Jämför odds: