Speltips Australien – USA 5/8: Bronsmatch

Martin Efvergren Publicerat: 4 augusti 2021

Australien och USA gör upp om bronsmedaljen i damernas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas torsdagen den 5 augusti med avspark kl 10.00 svensk tid.

Australien – USA

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tony Gustavssons Australien har överträffat sig själva i den här turneringen men mot Sverige i semifinalen tog det stopp. En tung förlust där men man lär ändå vara väldigt sugna på att kröna sina fina insatser med en medalj.

Precis som när Sverige och Australien möttes i gruppspelet blev det en jämn match där Australien, i långa perioder, var det spelförande laget. I första halvlek gjorde man 1-0 men det blev felaktigt (?) bortdömt.

Istället kunde Fridolina Rolfö göra matchens enda mål i den andra halvleken. Matchen var dock tät och jämn och oavgjort hade möjligen varit ett mer rättvist resultat efter 90 minuter.

I matchens slutsekunder drabbades Australien också av en frilägesutvisning på Ellie Carpenter, vilket gör att hon är avstängd.

Nu väntar hursomhelst bronsmatch mot ett USA som har underpresterat i detta OS. De var stora guldfavoriter på förhand men blev direkt avklädda av Sverige i premiären och har sedan aldrig riktigt kommit upp i sin normala nivå.

I semifinalen mot Kanada dominerade man matchbilden men kanadensiskorna försvarade sig väl och tog vara på den enda stora chansen man fick. Mitt i en stark amerikansk period tog man sig fram, fick straff och avgjorde matchen med 1-0-målet i den 75:e minuten.

En stor besvikelse för USA som fortsatte trycka på mot slutet men effektiviteten och energin saknades.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Goda skrällmöjligheter

Australien och USA ställs nu mot varandra för andra gången i den här turneringen då man möttes även i gruppspelet. Den matchen var jämn och ganska chansfattig och slutade 0-0.

Till den här bronsmatchen finns det anledning att tro att Australien kommer med en bättre känsla. En känsla av att man kan vinna en medalj snarare än en besvikelse över att ha missat finalen. Risken för USA:s del är att de mentalt lutar mer åt det senare.

Trots det är USA stora favoriter i den här matchen. Ett spel på att USA vinner matchen står i cirka 1.80 i odds medan en australiensisk seger ger hela 4.75. Denna oddssättning gör att jag finner ett mycket bra spelvärde på Australien här.

Bronsmatcher är speciella och det handlar allt som oftast om vilket lag som är mest motiverade. I det här fallet råder det ingen tvekan om att det borde vara Australien.

Men det är inte bara på mentala grunder som Australien har goda chanser. De har imponerat genom hela turneringen och Sverige har inte mött en svårare motståndare än Australien fram till finalen.

USA har inte kommit upp i nivå och jag tycker inte att det är så mycket som talar för att man plötsligt kommer höja sig när det vankas bronsmatch.

USA har framförallt inte sett vassa ut i den sista tredjedelen. Det blev som mest uppenbart mot Kanada senast. Australien har världens vassaste målskytt i Sam Kerr och det vore på många sätt logiskt om hon skulle avgöra den här matchen.

Jag tror på en jämn match där Australien mycket väl kan gå segrande. Till fina 2.00 gånger pengarna hos William Hill spelas att Australien klarar minst oavgjort under ordinarie speltid av den här bronsmatchen.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 10:00, torsdag 5 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: