Speltips Brasilien – Egypten 31/7: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

De regerande olympiska mästarna Brasilien ställs mot Egypten i kvartsfinalen av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas lördagen den 31 juli med avspark kl 12.00 svensk tid.

Brasilien – Egypten

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Neymar förde sitt Brasilien till ett OS-guld på hemmaplan i OS i Rio de Janeiro 2016. Han är inte med den här gången men Evertons Richarlison har tagit över rollen som frontman och kanske kan det bära hela vägen även den här gången.

Richarlison står på fem mål efter gruppspelet där man ställdes mot tufft motstånd. Tyskland, Elfenbenskusten och Saudiarabien stod för motståndet i den kanske starkaste gruppen i detta OS.

Brasilien rivstartade turneringen med mötet mot Tyskland i premiären. Rivstartade gjorde också, i synnerhet, Richarlison som 30 minuter in i matchen hade gjort ett äkta hattrick och givit Brasilien en 3-0-ledning. Till slut vann man matchen med 4-2.

Därefter spelade man 0-0 mot Elfenbenskusten och senast vann man med 3-1 mot Saudiarabien, vilket gjorde att man säkrade gruppsegern före Elfenbenskusten.

Nu väntar så kvartsfinal mot ett Egypten som lyckades knipa andraplatsen i sin grupp där man ställdes mot Spanien, Argentina och Australien.

Man inledde turneringen som stor underdog mot Spanien men där visade man direkt sin kvalitet då man fick med sig en poäng efter en mållös match. Därefter föll man med 1-0 mot Argentina och i den sista gruppspelsmatchen kunde man säkra andraplatsen genom en 2-0-vinst mot Australien.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Egypten kan stå emot

Brasilien var en av turneringens huvudfavoriterna på förhand. Sedan dess har flera av de andra favoriterna fallit bort, såsom främst Tyskland och Frankrike. Därtill övertygade inte den främsta guldkandidaten Spanien i gruppspelet.

Därmed ser förutsättningarna goda ut för de regerande OS-mästarna Brasilien. Först måste man dock besegra Egypten i den här kvartsfinalen och det kan bli en tuff nöt att knäcka.

Brasilien är emellertid klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att Brasilien vinner ger cirka 1.35 gånger insatsen.

Egypten har bara släppt in ett mål så här långt. Man är svåra att ta sig igenom då man oftast är väl samlade med sin fembackslinje som styrs av den före detta Premier League-backen Ahmed Hegazi.

Det här lär komma att bli en matchbild som domineras ganska stort av Brasilien och där Egypten kommer göra det trångt i och runt eget straffområde. Spanien lyckades inte få hål Egypten och gör man det lika disciplinerat i den här matchen kan Brasilien få det svårt.

Med största sannolikhet kommer Brasilien vinna den här matchen men vi har sett många skrällar i den här turneringen och Egypten har visat att man är att räkna med.

Sammantaget gör detta att jag finner bäst spelvärde i att det inte kommer bli så många mål i den här matchen. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.73 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.73
Bolag: William Hill
Spelstopp: 12:00, lördag 31 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: