Speltips Egypten – Spanien 22/7: Guldfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 18 juli 2021

Egypten ställs mot svårast tänkbara motstånd direkt då guldfavoriten Spanien står för motståndet i öppningsmatchen av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas på torsdagen den 22 juli med avspark kl 09.30.

Egypten – Spanien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien är huvudfavoriter till att ta hem OS-guldet då man kommer med en, med OS-mått mätt, väldigt stark trupp. Här finns Pedri som var en av senior-EM:s bästa spelare och därtill Marco Asensio, Eric Garcia, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal och Unai Simon, för att nämna några.

Laget leds av Luis de la Fuente och lyckas han få ihop helheten lär Spanien bli mycket svårstoppade i den här turneringen. I grupp C är man också klara favoriter då man ställs mot Egypten, Argentina och Australien.

Argentina kanske låter som det tuffaste motståndet för Spanien i den gruppen men det kan mycket väl vara Egypten som är den främsta utmanaren.

Egypten satsar hårt på detta OS och det såg länge ut som om Mohamed Salah skulle vara en del av laget. Salah blev dock stoppad av Liverpool men man har fortfarande en slagkraftig trupp som svarat för fina insatser på vägen till detta OS. Framförallt tog man en imponerande skalp då man besegrade Brasiliens U23-landslag i november förra året.

I den egyptiska truppen finns erfarenhet i försvaren Ahmed Hegazy och målvakten El Shenawy, samt en stortalang i anfallaren Mostafa Mohamed.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Spanien är alltså favoriter i hela turneringen och i den här matchen ger en spansk seger endast cirka 1.24 gånger pengarna i utdelning.

Inför en öppningsmatch i herrarnas fotbollsturnering i OS är läget alltid ovisst. Lagen är inte speciellt samspelta och vilka lag och spelare som kommer att höja sig när turneringen börjar är ofta inte helt lätt att förutspå.Med det sagt så är det svårt att se hur detta spanska landslag ska kunna misslyckas. Spelare för spelare håller truppen en kvalitet som endast ett nationer kan mäta sig med – men Egypten eller något av de andra lagen i den här gruppen tillhör inte dessa.

Sin vana trogen lär vi känna Spanien då man medelst ett passningsskickligt lag kommer att dominera stora delar av alla matcher de spelar. Det kanske inte kommer ge utdelning direkt, men successivt nöter man ner motståndet.

Egypten har kvalitet och ganska goda chanser att lyckas kvalificera sig från den här gruppen där endast ettan och tvåan går vidare. Nyckelmatchen för dem lär bli den mot Argentina men mot Spanien ska det mycket till om man ska ta poäng.

Få Spanien igång sitt passningsmaskineri på ett någorlunda sätt bör man vinna den här matchen med ett par mål.

Den blott 18 år gamla Pedri var kanske A-landslagets bästa spelare i EM och mycket talar för att han kommer vara dominant i den här OS-turneringen. Och skulle han, mot förmodan, ha en dålig dag finns det gott om kvalitetsspelare som istället kan göra skillnad.

Jag tror att Spanien kommer att visa sin klass direkt och vinna den här matchen relativt komfortabelt. Därför bli spelet Spanien -1.5 (asian handicap) till 1.79 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien -1.5 (asian handicap)
Odds: 1.79
Bolag: William Hill
Spelstopp: 09:30, torsdag 22 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: