Speltips Elfenbenskusten – Saudiarabien 22/7: Spelvärde!

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2021

Elfenbenskusten och Saudiarabien har hamnat i en tuff grupp och den här premiärmatchen av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021 blir något av en måstematch för båda lagen. Matchen spelas på torsdagen den 22 juli med avspark kl 10.30.

Elfenbenskusten – Saudiarabien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutom Elfenbenskusten och Saudiarabien tillhör favoriterna Tyskland och Brasilien grupp D i herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. I och med att endast två lag från varje grupp kan kvalificera sig för slutspel innebär det att både Elfenbenskusten och Saudiarabien sannolikt lär behöva vinna den här matchen för att ha möjlighet att gå vidare från gruppen.

Tyskland och Brasilien kommer med de starkaste trupperna i den här gruppen men Elfenbenskusten är inte så långt därefter.

Ivorianerna kommer med erfarenhet i form av Eric Bailly, Frank Kessie och Max Gradel. Därtill har man ett antal intressanta, unga spelare där Manchester United-talangen och anfallaren Amad Diallo kanske är den som sticker ut mest.

I den första matchen står alltså Saudiarabien för motståndet och det är ett landslag som nog är det minst meriterade och på pappret svagaste i hela den här OS-turneringen.

Truppen består enbart av spelare från den inhemska ligan och generellt har den Saudiarabiska fotbollen inte rönt några stora framgångar de senaste åren. Det mesta talar för att man kommer få det väldigt tufft i den här svåra gruppen som man har hamnat i.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfenbenskusten är undervärderade

Det mesta talar för att Elfenbenskusten är det klart bättre laget av dessa två och det gör att oddssättningen där en ivoriansk seger ger hela 1.80 gånger pengarna känns mycket spelvärd.

Alla lag, och Saudiarabien i synnerhet, är svårbedömda inför en OS-turnering med U23-landslag men vissa antaganden går ändå att göra. I det här fallet ser Elfenbenskusten ut som det klart starka laget och det ska inte bero att man kan den Saudiarabiska ligan för dåligt.

I backlinjen lär Eric Bailly kunna ta en stor ledarroll och mittfältet finns Frank Kessie som varit en bärande spelare i AC Milan i flera år. Längst fram finns talang och kvalitet i Christian Kouamé som varit tongivande i Fiorentina den gångna säsongen samt den 19-årige stortalangen Amad Diallo som kan få sitt stora genombrott i detta OS.

Fysiskt bör Elfenbenskusten också vara överlägsna Saudiarabien. Kan förbundskapten Soualiho Haidara få i hop det här laget till en fungerande enhet så finns potentialen att utmana både Tyskland och Brasilien om en kvartsfinalplats.

Men då krävs en seger i den här premiärmatchen och det lär ha goda chanser att lyckas med. Elfenbenskusten är undervärderade i den här matchen och jag finner därför ett mycket bra spelvärde i att man kommer att ta tre poäng här.

En seger för Elfenbenskusten spelas därför till fina 1.80 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfenbenskusten vinner
Odds: 1.80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 10:30, torsdag 22 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: