Speltips Frankrike – Argentina 24/7: OS-handboll

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2021

Stornationen Frankrike och uppstickaren Argentina gör upp i premiärmatchen av herrarnas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas natten till lördag den 24 juli med start kl 04.00 svensk tid.

Frankrike – Argentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Natten till lördag inleds herrarnas handbollsturnering i OS 2021 där grupp A är först ut. Sverige tillhör grupp B medan Frankrike, Argentina, Spanien, Norge, Brasilien och Tyskland gör upp i grupp A som på förhand ser ut som den tuffaste gruppen.

Som alltid tillhör Frankrike en av de stora medaljkandidaterna i den här turneringen, men det gör även Norge och Spanien. I och med att de fyra bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal finns även en fullt rimlig chans för Argentina att ta sig vidare.

Frankrike har tagit medalj i samtliga OS sedan 2008 och lär bli svåra att ha att göra med även den här gången. I VM senast blev man dock utslagna av Sverige i semifinalen och man är inte lika självklara favoriter som man tidigare varit under 2010-talet.

Som vanligt handlar mycket när det gäller Frankrike om den evige Nikola Karabatic som nu är 37 år gammal. Med tanke på skadeproblemen han haft de senaste åren kan detta vara hans sista stora mästerskap och om Frankrike ska gå hela vägen behöver Karabatics kropp hålla.

Argentina är något av en uppstickare på den stora scenen då man tagit stora kliv framåt som handbollsnation de senaste åren. I VM senast slutade man på elfte plats vilket var deras bästa placering någonsin i ett världsmästerskap. Nu hoppas man kunna ta ytterligare ett steg och utmana om en av de fyra kvartsfinalplatserna i den här gruppen.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen utklassning

Frankrike förväntas vinna den här matchen ganska klart och står som favoriter till ett odds på 1.11 gånger insatsen. Det vore förstås en gigantisk skräll om Argentina skulle lyckas besegra en stornation som Frankrike, men fransmännen lär heller inte kunna jogga hem någon storseger.

De här lagen möttes senast i gruppspelet i OS i Rio 2016. Då vann Frankrike med 31-24. Sedan dess har Argentina utvecklats och blivit bättre. Detsamma kan man inte med säkerhet säga om Frankrike som då föll i finalen mot Danmark.

Frankrike brukar vara som bäst när det gäller men det är inte alltid som lagets storstjärnor är lika påkopplade i den här typen matcher. Lyckas förbundskapten Guillaume Gille få det här på pappret starka laget att dra att samma håll är man en given guldfavorit. Därför ska det bli intressant att se hur man tacklar den här matchen som kollektiv.

Argentina är ett lag med mycket stolthet och kampvilja och man lär inte vika ner sig även om man hamnar i underläge tidigt i den här matchen. I Diego Simonet har man också en stor lirare som kommer stå för mycket av det kreativa i anfallsväg.

Frankrike lär med all sannolikhet vinna den här premiären men jag tror inte att man kommer offra liv och lem för att göra det med många mål. Har man ett par bollars marginal mot slutet av matchen lär man spara på krafterna – och i synnerhet Nikola Karabatics krafter.

Därför finner jag ett bra spelvärde i att Argentina inte kommer att förlora med mer än 6 måls marginal. Argentina +6.5 (asian handicap) spelas till fina 1.96 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina +6.5 (asian handicap)
Odds: 1.96
Bolag: William Hill
Spelstopp: 04:00, lördag 24 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: