Speltips Frankrike – Danmark 7/8: OS-final!

Martin Efvergren Publicerat: 5 augusti 2021

Precis som i senaste OS är det Frankrike och Danmark som gör upp om guldet i herrarnas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas lördagen den 7 augusti med avkast kl 14.00 svensk tid.

Frankrike – Danmark

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I OS i Rio de Janeiro 2016 var det Frankrike och Frankrike som stod i final. Då vann Danmark och nu är det dags för en ny holmgång, en ny OS-final mellan de här båda giganterna.

Frankrike och Danmark var de två starkaste guldkandidaterna inför den här turneringen och båda har levt upp till förväntningarna så här långt. Det är nog ingen tvekan om att de är de två bästa lagen i turneringen.

Precis som Danmark, vann Frankrike sin grupp på åtta poäng. Fram till den sista gruppspelsmatchen hade man vunnit alla sina matcher, men där föll man mot Norge.

Det hade dock mindre betydelse och gruppsegern innebar att man ställdes mot Bahrain i kvartsfinalen. Där var man överlägsna och vann med 42-28. Semifinalen mot Egypten blev en jämnare tillställning. Matchen var jämn och tät fram till slutskedet då Vincent Gerard började spika igen i kassen. Frankrike kunde då gå ifrån och vinna med 27-23.

Danmark har haft en snarlik resa fram till den här finalen. De vann också alla sina gruppspelsmatcher fram till den sista mot Sverige som var betydelselös för deras slutresultat i gruppen.

I kvartsfinalen slog man ut Norge ganska klart med 31-25. I semifinalen mot Spanien var det, som så ofta, målvakten Niklas Landin och Mikkel Hansen som bar laget. Hansen gjorde 11 (!) mål när de vann med 27-23.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankrike mest spelvärda

I Danmark är det Landin och Hansen som drar laget, det är sen gammalt. I Frankrike är det återigen Nikola Karabatic, 37 år, som är tillbaka som fanbärare och lagets viktigaste kugge. Han gör nu sin fjärde OS-final då han tidigare har vunnit två guld och ett silver.

Mycket är med andra ord sig likt inom handbollsvärlden. I denna repris på OS-finalen i Rio 2016 är det Frankrike som är ute efter revansch, men det är Danmark som står som favoriter med ganska god marginal. Oddset på en dansk seger under ordinarie tid står i cirka 1.62.

Danmark är både regerande OS-mästare och världsmästare men de misslyckades stor i EM 2020. Nu har de visat att det bara vara ett litet hack i maskineriet.

Ser vi till inbördes möten är det jämnt men det är Danmark som har vunnit de viktigaste matcherna på senare år (OS-finalen 2016 och VM-finalen 2019).

Danmark kan ha ett mentalt överläge på grund av den här historiken. Samtidigt kan man argumentera för att Frankrike är lite mer hungriga samt att det borde vara deras tur att vinna med tanke på hur jämnstarka de här båda lagen är.

Som jag ser det är Danmark något för stora favoriter här. Det här lär bli en oerhört jämn handbollsmatch på absolut högsta nivå med världsspelare på, i princip, alla positioner i båda lagen. Små marginaler lär bli avgörande.

Därför ser jag Frankrike som det mest spelvärda alternativet. Till 1.86 gånger pengarna hos No Account Bet spelas Frankrike +1.5 (asian handicap).

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike +1.5 (asian handicap)
Odds: 1.86
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 14:00, lördag 7 augusti 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: