Speltips Frankrike – Sydafrika 25/7: Tungt läge

Axel Sjödin Publicerat: 24 juli 2021

Tre livsviktiga poäng står på spel då Frankrike och Sydafrika vill få sina första poäng i grupp A.

Frankrike - Sydafrika

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande världsmästarna borde ha mer att visa än vad vi fick se i öppningsmötet mot Mexico. De kollapsade totalt i andra halvlek och släppte in fyra mål och ligger nu sist i gruppen med kniven mot strupen ifall de vill fortsätta sitt OS-äventyr även efter söndagen.

Anledningen till Frankrikes dåliga resultat ligger mångt och mycket i landets inställning till OS-fotbollen. Det är långt ifrån de bästa spelarna under 23 som ställs på plan för Les Bleus, frågan är om det ens är andrahandsvalet eller hur djupt Sylvain Ripoli behövt rota i säcken för att få fram det oprövade lag toppat med ett par föredettingar som vi fick se i öppningsmatchen mot Mexiko.

Även spelarna på plan vet såklart om att de inte var förstahandsvalet och det har funnits en pessimism i truppen redan från början gällande hur långt de kan gå. Sättet de förlorade mot Mexiko på lär inte heller ha hjälpt med stämningen kring laget och hur de ses på hemmaplan.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sydafrika har också problem

Det som kan rädda fransoserna är att Sydafrika hamnat i en liknande situation om än ofrivilligt. I upptakten till de olympiska spelen drabbades nämligen den sydafrikanska truppen av ett COVID-19-utbrott och de har suttit isolerade istället för att träna inför öppningsmötet mot Japan.

De höll dock ut länge mot värdnationen innan Takefusa Kubo tillslut kunde sätta matchens enda mål i nät i mitten av andra halvlek. Med tanke på uppladdningen de haft och att de inte hade tillgång till hela sin trupp så är det inget dåligt resultat i den första omgången även om det såklart fortfarande lämnar dem utan några poäng.

Sydafrikanerna lär vara taggade på att bevisa sig mot ett demoraliserat Frankrike nu när de fått lite mer tid att träna ihop sig. Det är svårt att försöka uppskatta styrkan bland två haltande lag, men i och med att överlevnad i turneringen står på spel så förväntar jag mig en avvaktande matchbild.

Spelbolagen tror på en målrik match men med tanke på hur Sydafrikas öppningsmatch såg ut. Dessutom är afrikanerna nog inte lika vassa som Mexiko och därmed kan de nog inte utnyttja Frankrikes svagheter på samma sätt. För höga 2.30 hos 888sport är underspelet inte alls dumt här.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.30
Bolag: 888sport
Spelstopp: 10:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: