Speltips Japan – Nya Zeeland 31/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

Värdnationen Japan är stora favoriter när man tar sig an Nya Zeeland i kvartsfinalen av herrarnas OS-turnering i fotboll. Matchen spelas lördagen den 31 juli med avspark kl 11.00 svensk tid.

Japan – Nya Zeeland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det japanska U23-landslaget ser ut att ha fått bitarna på plats till den här OS-turneringen på hemmaplan. Insatserna i gruppspelet imponerade och nu har man fått ett, på pappret, lättare kvartsfinalmotstånd i Nya Zeeland.

Japan gick rent och vann alla sina tre matcher i en grupp som på förhand såg tuff ut. I öppningsmatchen besegrade man Sydafrika med 1-0 och därefter Mexiko med 2-1. Den senaste matchen mot Frankrike blev den stora styrkedemonstrationen då man vann med hela 4-0 och skickade hem förhandsfavoriterna.

Därmed vann man gruppen före Mexiko och förväntningarna är nu höga på värdnationen. Nu väntar alltså överraskningen Nya Zeeland som tog sig vidare från den, på pappret, svagaste gruppen.

Nya Zeeland tog sin stora skalp i premiären mot Sydkorea som man vann med 1-0. Därefter föll man med 2-1 mot Honduras och senast spelade man 0-0 mot Rumänien, vilket räckte för att bli tvåa i gruppen.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nya Zeeland hinner inte med

Japan ställdes mot högkvalitativt motstånd i gruppen där segrarna mot Mexiko och Frankrike verkligen imponerar. Skrällarna har varit många i den här turneringen och att döma av insatserna i gruppen är det inte helt otänkbart att Japan skulle kunna gå hela vägen.

Som kollektiv är man mer samspelta och sammansvetsade än kanske alla andra lag i turneringen. Därtill har man spetsspelare, inte minst i Takefusa Kubo som tillhör Real Madrid men som den gångna säsongen spelade för Getafe. Han är liten, kvick med en fin vänsterfot och har opererat som tia och därifrån gjort mål i samtliga tre matcher så här långt.

Med detta sagt är det inte konstigt att Japan står som klara favoriter i den här kvartsfinalen. Ett spel på hemmanationen ger cirka 1.30 gånger pengarna.

Nya Zeeland ska förstås inte räknas ut helt. De har sina förtjänster och framförallt är man det fysiskt starkare och mer välvuxna laget här. De imponerade som lag i premiären mot Sydkorea och kan de upprepa den kollektiva prestationen kommer det bli tufft för Japan att tränga igenom.

Offensivt har Nya Zeeland ett hot i Burnleys Chris Wood som gjort två mål hittills och vars fysik och huvudspel blir en utmaning för Japan att hantera.

Det mesta talar dock för att Nya Zeeland kommer få problem med Japans tempo. Deras snabbhet, rörelse och löpkapacitet har, i stunder, varit ostoppbar för klart bättre lag som Mexiko och Frankrike. Jag tror inte att Nya Zeeland kommer orka stå emot japanernas, till synes, outtröttliga energi över en hel match.

Därför tror jag att Japan vinner den här matchen med ett par måls marginal. Mitt spel blir Japan -1.5 (asian handicap) till oddset 1.97 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Japan -1.5 (asian handicap)
Odds: 1.97
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 11:00, lördag 31 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: