Speltips Mexiko – Brasilien 3/8: Första OS-semin

Axel Sjödin Publicerat: 2 augusti 2021

Favoriterna Brasilien ställs mot Mexiko i den tidigare av herrarnas två semifinaler under onsdagen.

Mexiko - Brasilien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På grund av att grupp A och B var de svagare grupperna och att de sedan ställdes mot varandra i kvartsfinalerna så har några lag haft en lite lättare väg till semifinalen än andra. Mexiko är ett av de två lag som definitivt haft en lättare väg till semifinalen och det ska bli intressant att se hur de kan hantera ett motstånd som Brasilien nu.

Med det sagt så är det såklart inga svaga lag som tar sig till semifinal, men deras enda vinst av värde skulle jag vilja påstå var den i kvartsfinalen mot Sydkorea. I gruppen besegrade de ett Sydafrika som redan var ute och som haft problem med COVID-19-utbrott i truppen samt ett Frankrike som skickade tredjehandssorteringen av unga talanger till Tokyo och därmed åkte ut redan i gruppen.

Sydkorea var i alla fall gruppvinnare, om än i den svagaste gruppen, och Mexiko skickade hem dem med 6-3 som slutresultat i en rätt vild match där Mexiko alltid var ett eller två steg före sydkoreanerna.

Mexikanerna som vann guld i OS 2012 hoppas nu kunna återupprepa samma bedrift när de ställs mot de regerande OS-mästarna Brasilien. Brassarna är dock klart bättre än något lag Mexiko ställts mot hittills så Mexiko får finna sig i att ta på sig rollen som underdog inför onsdagens möte.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I en klass för sig

Storfavoriterna inför turneringen som bara vi ett tidigare tillfälle har missat att ta sig till en pallplats i OS-sammanhang har levererat även i år. När de i öppningsmatchen körde över de europeiska U21-mästarna och och förra OS-finalisterna Tyskland med 4-2 så var det ett enormt styrkebesked redan där.

Sedan dess har man fortsatt på samma spår genom att först toppa gruppen och sedan slå ut Egypten i kvartsfinalen. Deras enda motgång hittills har varit ett mållöst kryss mot Elfenbenskusten som varit väldigt bra hittills. Matchen präglades dock av Aston Villa-spelare Douglas Luiz röda kort redan i 13:e minuten, vilket gjorde det svårt för brassarna att hitta igenom Elfenbenskustens kompakta försvar.

Kvartsfinalen mot Egypten var jämn resultatmässigt men det var Brasilien som pressade på för att utöka och inte Egypten som var nära en kvittering. Mexiko är inte lika defensivt starka som Egypten visat sig vara under turneringens gång och även om Mexiko har stått för en hel del mål framåt i plan så tror jag inte att det komma räcka mot Brasilien här.

Brasilien tar – som nämnts i flera tidigare speltips här – OS på ett helt annat allvar än européerna och har namn som Richarlison, Dani Alves och Matheus Cunha i truppen. Deras lag är i en klass för sig här i OS när allt klickar och jag tror att de kommer att fixa biffen mot Mexiko. För 2.10 hos Campobet finns det i alla fall klart spelvärde i den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brasilien vinner
Odds: 2.10
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 10:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: