Speltips Mexiko – Frankrike 22/7: Fördel Frankrike

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2021

Mexiko och Frankrike ser vassast ut på pappret i grupp A av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Nu möts de direkt i premiärmatchen som spelas på torsdagen den 22 juli med avspark kl 10.00.

Mexiko – Frankrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit Frankrikes sommar så här långt om man ser till att misslyckades i både senior-EM och U21-EM. I U21-EM blev man utslagna av Nederländerna och stora delar av det laget är med här med sikte på revansch.

Förutom Frankrike och Mexiko tillhör även Sydafrika och Japan grupp A. Endast två lag kan kvalificera sig för kvartsfinal och Frankrike och Mexiko är de som ser ut att ha bäst chanser att lyckas med detta.

Frankrike är förstås gruppfavorit och ses även som en stor medaljkandidat. Truppen man kommer med är stark även om man inte riktigt fick ihop helheten i U21-EM.

Vad gäller överåriga spelare så är laget nu kryddat med 35-årige André-Pierre Gignac, Montpellier-mittfältaren Teji Savanier samt Florian Thauvin som numera tillhör Tigres.

Mexiko kommer också till detta OS med ett relativt erfaret och meriterat lag. I målvakten Guillermo Ochoa, mittfältaren Luis Romo samt anfallaren Henry Martin får man en rutinerad centrallinje. Därtill finns även här yngre spelare med potential, såsom mittfältaren Sebastian Cordova.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spelvärde på Frankrike

Frankrike har på pappret en av de starkaste trupperna i den här turneringen men i den här första matchen mot Mexiko ses man inte som några gigantiska favoriter. Ett rakt spel på att Frankrike vinner ger hela 1.85 gånger pengarna.

Fotbollsnationen Frankrike har visserligen inte rosat marknaden på sistone men kvaliteten på spelarna och hela ungdomsverksamheten håller, trots mindre lyckade mästerskap den här sommaren, tvivelsutan absoluta världsklass.

Det ska bli mycket intressant att se vad den gamle räven André-Pierre Gignac kan tillföra till det här laget. Extra intressant blir det också i den här matchen mot Mexiko med tanke på att han, sedan sex säsonger tillbaka, spelar i Mexiko för klubblaget Tigres. Där har han varit en notorisk målskytt i alla år och mot yngre försvarare bör han kunna utnyttja sin erfarenhet och sin skicklighet i boxen.

Mexiko lär emellertid inte bli någon munsbit för Frankrike då det här mexikanska laget definitivt besitter kvalitet till att gå vidare från gruppen och mer än så. I OS 2012 van man guld och förhoppningarna är stora även den här gången.

Även om det inte lär bli någon enkel match så talar ändå det mesta för att Frankrike kommer vara klassen bättre än Mexiko. De yngre spelarna i Frankrike lär var revanschsugna sedan U21-EM och de äldre spelarna är inte av typen som åkt till OS för att ta någon slags halvsemester.

Ett motiverat och påkopplat Frankrike ska vinna den här matchen och det tror jag att man kommer vara. Till fina 1.90 gånger pengarna hos CampoBet spelas att Frankrike vinner.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike vinner
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 10:00, torsdag 22 juli 2021
TV:  Discvovery+
Stream:  Discvovery+

Jämför odds: