Speltips Norge – Brasilien 24/7: Handbollspremiär i OS

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2021

En av guldfavoriterna Norge ställs mot Brasilien i den första gruppspelsmatchen av herrarnas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas natten till lördag den 24 juli med start kl 02.00 svensk tid.

Norge – Brasilien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Herrarnas handbollsturnering i OS 2021 är indelad i två grupper med sex lag i varje där de fyra bästa lagen går vidare till kvartsfinal. I grupp A hittar vi Norge, Brasilien, Argentina, Frankrike, Spanien och Tyskland.

Norge, Frankrike och Spanien är alla stora medaljkandidater och således även favoriter att ta sig vidare ifrån den här gruppen. I öppningsmatchen av hela turneringen drabbar Norge och Brasilien samman.

Norge har inte deltagit i OS i handboll mer än en gång tidigare. Det var i OS i Munchen 1972. Med anda ord är detta en mycket efterlängtad upplevelse och laget har goda chanser till att, till och med, vinna hela klabbet.

Resan som det norska handbollslandslaget gjort de senaste, cirka fem åren är anmärkningsvärd. Tränare Christian Berge har tagit laget från att ha varit ett, på sin höjd, habilt landslag till att utmana om medaljer i mästerskap efter mästerskap.

I premiären av detta OS väntar ett Brasilien som ser ut att få det tufft i den här starka gruppen. På pappret är man ett av de svagare länderna i turneringen och man lär få svårt att upprepa bedriften i senaste OS på hemmaplan där man tog sig till kvartsfinal.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Norge och Brasilien möttes så sent som i mars månad i år i OS-kvalet. Då vann Norge med 32-20 och man är förstås stora favoriter även i den här matchen. Ett spel på att Norge vinner matchen ger endast cirka 1.06 gånger insatsen.

Frågan är istället med hur många måls marginal som Norge kommer att vinna med. I den här gruppen med flera jämnstarka lag som lär tampas om topplaceringarna för att få en så gynnsam kvartsfinal som möjligt. Därför kan det bli viktigt att skaffa sig en bra målskillnad, även om inbördes möten går före.

Norge är ett handbollslandslag vars kurva pekat uppåt under flera år men som fortfarande har ännu mer att ge. Sedan 2017 har man tagit medalj i tre mästerskap men nu är siktet inställt på den ädlaste valören.

Man har en skicklig tränare i Christian Berge som fått samman kollektivet och därtill har man storstjärnan Sander Sagosen som kan bära laget på egen hand när eller om det skulle behövas.

Brasilien kommer också med ett par spelare av hög kvalitet, såsom Haniel Langaro och Thiagus Petrus som tillhör Barcelona men som lag lär man inte räcka till mot Norge.

Jag tror på ett väldigt inspirerat Norge från start. De har törstat efter den här OS-platsen och de går in med en känsla och en övertygelse om att de är här för att gå hela vägen.

Norge lär inte hålla igen även om de går ifrån med ett par bollar tidigt i matchen. Senast de möttes vann man med 12 måls marginal och jag tror att Norge vinner den här matchen med minst 7 måls marginal. Mitt spel blir Norge -6.5 (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge -6.5 (asian handicap)
Odds: 1.74
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 02:00, lördag 24 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: