Speltips Norge – Ryssland 6/8: Semifinal!

Martin Efvergren Publicerat: 5 augusti 2021

Norge och Ryssland gör upp om en finalplats i damernas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas fredagen den 6 augusti med avkast kl 14.00 svensk tid.

Norge – Ryssland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge gick in i den här som storfavoriter och har än så länge inte gjort någon besviken. I gruppspelet tog man full pott och över hela turneringen har man den överlägset bästa målskillnaden.

Visserligen har man då inte ställts mot de allra bästa då Norges grupp A var svagare än grupp B. Tre av de fyra semifinallagen kommer från grupp B, vilket stärker det påståendet.

I kvartsfinalen ställdes man mot gruppfyran Ungern. Där kunde man, efter en jämn första halva av matchen, dra ifrån mot slutet. Vid ställningen 21-21 lade norskorna in ytterligare en växel och drog ifrån till slutresultatet 26-22.

Nu väntar så ett Ryssland som var andrahandsfavoriter inför turneringen men som inledde mer svajigt. De fick bara oavgjort mot Brasilien i premiären och därefter åkte de på en rejäl snyting av Sverige som vann med 36-24.

Sedan dess har man vaknat till ordentligt och vunnit samtlig matcher fram till den här semifinalen. I kvartsfinalen gick man direkt ifrån till en 4-0-ledning och behöll sedan övertaget genom hela matchen som slutade 32-26.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Små marginaler

På pappret har de regerande OS-mästarna Ryssland ett lag som spelare för spelare är minst lika bra som Norges. Men som lag håller man inte en lika jämnhög nivå och det är det som gör Norge till favoriter i den här semifinalen.

Norge står som favoriter till oddset 1.48. Samtidigt har de inte riktigt ställts på prov i den här turneringen och har Ryssland en bra dag kan de mycket väl vinna den här matchen.

I mitt tycke är Norge lite för stora favoriter, sett till oddssättningen. Som kollektiv är de strået vassare och framförallt jämnare i sina prestationer. Ryssland började turneringen svagt, men nu är känslan att man har fått ihop bitarna och stämmer den tesen kommer man kunna ge norskorna en rejäl fight här.

I övrigt är det två lag utan några direkta svagheter och det här lär bli en högkvalitativ handbollsmatch där det kommer vara små marginaler som avgör.

Norge har haft en lättare resa fram till den här finalen och har inte behövt slita på sina viktigaste spelare. Den faktorn talar för att Norge kommer ha mest ork i slutet av den här matchen.

Samtidigt kan det vara en nackdel att man inte har prövats i skarpt läge på samma sätt som ryskorna gjort. Jag tror att det här kommer bli väldigt jämnt och att vem som än vinner kommer göra det med liten marginal.

Därför finner jag ett bra spelvärde i spelet Ryssland +2.5 (asian handicap) till oddset 1.82 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ryssland +2.5 (asian handicap)
Odds: 1.82
Bolag: William Hill
Spelstopp: 14:00, fredag 6 augusti 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: