Speltips Norge – Sverige 8/8: Bronsmatch

Martin Efvergren Publicerat: 5 augusti 2021

En nordisk uppgörelse om bronsmedaljen stundar när Norge och Sverige ställs mot varandra i damernas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas natten till söndag den 8 augusti med avkast kl 04.00.

Norge – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige kämpade väl och svarade återigen för en mycket bra insats men mot Frankrike i semifinalen räckte det inte. Frankrike var strået starkare för dagen och vann matchen med 29-27.

Men det var en mycket jämn match där Sverige hade ledningen med ett mål i halvtid. En utvisning på Linn Blohm 10 minuter in i andra halvlek samt Frankrikes punktmarkering av Jamina Roberts ställde till det för Sverige.

Nu väntar så en spännande batalj mot rivalen och världslaget Norge. De var inför turneringen favoriter till guldet men precis som i OS i Rio kan det nu som bäst bli en bronsmedalj för norskorna.

Precis som Sverige vann de sin grupp där de besegrade samtliga motståndare. I kvartsfinalen kunde man sedan besegra Ungern med 26-22 och i semifinalen väntade därefter Ryssland.

Den matchen blev en otroligt spännande och underhållande holmgång mellan två toppnationer som bjöd på, förmodligen, turneringens bästa match så här långt. Ryssland höjde sig ytterligare efter en svag inledning på turneringen och var i förarsätet genom hela anda halvan av matchen. Till slut vann de med 27-26.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge är storfavoriter

Sverige är den här turneringens stora positiva överraskning så här långt. Det var egentligen ingen som hade någon större förväntningar på det här laget inför turneringen men med facit i hand har man verkligen förtjänat den här medaljchansen.

Trots besvikelsen efter förlusten så kan nog ändå Sverige se det här som en möjlighet att vinna en medalj snarare än att man förlorade en finalplats. Frågan är om norskorna kan se det på samma sätt?

Den faktorn kan vara en fördel för Sverige. Norges målsättning var, utan tvekan, att vinna OS-guld. Nu kan man ”bara” bli trea som bäst.

Samtidigt är Norge ett, på pappret, starkare lag och man står som klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att Sverige vinner den här matchen ger omkring hela 5.20 gånger insatsen.

Ser vi till inbördes möten är det också klar fördel Norge. De har vunnit de tre senaste mötena med ganska klara siffror och de slog ut Sverige i kvartsfinalen i förra OS.

Men det är emellertid ganska längesen nu och den nivå som Tomas Axnérs Sverige har presterat på i den här turneringen är bra mycket högre än vad man hållit de senaste åren. Utan några världsstjärnor i laget har man som lag fått alla bitar på plats och de lär vara rejält motiverade till att vinna en medalj.

Sverige måste hitta ett sätt att få stopp på Nora Mörk som gjorde 9 mål i semifinalen och om Norge väljer att göra som Frankrike och punkta Jamina Roberts så måste man hitta lösningar på det.

Det blir nyckelfaktorer och kan Sverige hantera de bitarna kan det här definitivt bli en väldigt jämn match. Sverige kan återigen överraska och mitt spel blir Sverige +3.5 (asian handicap) till fina 1.98 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige + 3.5 (asian handicap)
Odds: 1.98
Bolag: William Hill
Spelstopp: 04:00, söndag 8 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: