Speltips Nya Zeeland – Sverige 27/7: Mot gruppsegern

Martin Efvergren Publicerat: 26 juli 2021

Efter segrar mot USA och Australien går Sverige för gruppsegern i mötet mot Nya Zeeland i damernas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas tisdagen den 27 juli med avspark kl 10.00.

Nya Zeeland – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige fick en drömstart på den här OS-turneringen då man på ett mycket imponerande sätt slog USA med 3-0 i premiären.

USA sågs inför turneringen som klara favoriter till att ta hem OS-guldet men mot Sverige hade man egentligen inte en chans. Anförda av Stina Blackstenius längst fram svarade svenskorna för en, i det närmaste, prickfria insats mot det som ansågs vara världens klart bästa landslag.

Inte undra på att Sverige då istället seglar upp som en stor guldkandidat och det var ett nyvunnet favoritskap som man var tvungna att hantera inför den andra matchen mot Australien.

Det blev också en annan typ av matchbild där Sverige bjöd på betydligt mer. Samtidigt var man fortsatt väldigt vassa i offensiv riktning. Vid 2-1-underläge i början av andra halvlek visar man också prov på mental styrka då man nästan direkt replikerar och sedan drar iväg till slutresultatet 4-2.

Nu väntar ett Nya Zeeland som är det på pappret svagaste laget i gruppen och som har förlorat sina två tidigare matcher i detta OS.

Men man har stått upp väl och i den första matchen mot Australien var man inte långt ifrån en poäng. Man jagade reducering mot slutet och fick in 1-2 men närmre än så kom man inte.

I senaste matchen mot USA blev slutresultatet 6-1 men matchen var länge jämn. Med 10 minuter kvar var ställningen 3-1, därefter rann amerikanskorna iväg med tre snabba mål mot slutet.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige vill spara krafter

Sverige är redan klara för avancemang ifrån gruppen men det kan vara en stor fördel att vinna gruppen. Nu har man gett sig själva en gyllne chans att lyckas med det och inför det här mot Nya Zeeland är man stora favoriter. Ett spel på att Sverige vinner ger endast 1.09 gånger insatsen.

I VM senast tog Peter Gerhardsson det något kontroversiella beslutet att ställa upp med ett klart b-betonat lag i den sista gruppspelsmatchen mot USA. Då var Sverige också redan klara för avancemang och Gerhardsson värderade att det var viktigare att vila sina slitna spelare.

Det är inte otänkbart att det kan bli viss rotation i den svenska startelvan till den här matchen. Samtidigt är läget ett annat än senast då man som gruppetta kommer få möta en av de bästa treorna, vilket med stor sannolikhet inte kommer vara någon toppnation.

Sverige var inte på något vis överlägsna Tony Gustavssons Australien senast och Australien vann bara med 2-1 mot Nya Zeeland. Ur det perspektivet är det här ingen match som Sverige kan jogga hem segern i.

Det självförtroende och den pondus som Sverige visat så här långt bådar gott. Det bådar också för att man inte kommer att darra på manschetten mot ett lag som Nya Zeeland.

Här tror jag att man kommer vilja spela kontrollerat och resolut men utan att dra på sig skador och avstängningar och utan att behöva förta sig. Därför tror jag på en mer målsnål tillställning.

Sverige kommer se till att vinna matchen men utan att kräma ur mer än vad som krävs. Jag tror också att man har goda chanser att hålla nollan. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 4 mål (asian handicap) i den här matchen till fina 1.84 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian handicap)
Odds: 1.84
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 10:00, tisdag 27 juli 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: