Speltips Spanien – Elfenbenskusten 31/7: Kvartsfinal!

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

Turneringens stora förhandsfavoriter Spanien ställs mot Elfenbenskusten i kvartsfinalen av herrarnas OS-turnering i fotboll. Matchen spelas lördagen den 31 juli med avspark kl 10.00 svensk tid.

Spanien - Elfenbenskusten

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien kom till detta OS med stora förväntningar på sig. Med spelare som Pedri, Asensio, Oyarzabal, Dani Olmo och Pau Torres sågs man som turneringens främsta favorit till att ta hem OS-guldet.

Än så länge har man definitivt inte sett ut som guldlag. I premiärmatchen fick man bara 0-0 mot Egypten. Därefter vann man med 1-0 mot Australien och senast spelade man 1-1 mot Argentina. Därmed slutade man gruppspelet på fem poäng, vilket räckte för att vinna före tvåan Egypten.

I kvartsfinalen väntar nu ett Elfenbenskusten som har överraskat i positiv bemärkelse. Inte för att man kom med ett, på pappret, svagt lag utan främst eftersom man hade hamnat i ”dödens grupp” tillsammans med favoriterna Brasilien och Tyskland samt Saudiarabien.

Elfenbenskusten gick emellertid obesegrade genom den här svåra gruppen och tog också de fem poäng, vilket gav en andraplats efter Brasilien.

Ivorianerna inledde turneringen med att besegra Saudiarabien med 2-1. Därefter spelade man 0-0 mot Brasilien och senast lyckades man få med sig 1-1 mot Tyskland, vilket räckte för att slå ut tyskarna ur turneringen.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målskyttar saknas

Trots skral utdelning med endast två gjorda mål i gruppspelet står Spanien som klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att spanjorerna vinner ger cirka 1.45 gånger pengarna.

Det är fullt rimligt att Spanien är favoriter, men de har inte imponerat så här långt. Samtidigt är det förstås inte otänkbart att lagets stjärnor kommer att höja sig ett eller ett par nivåer nu när det verkligen gäller.

Detta Spanien är som alltid oerhört spelskickliga och dominanta vad gäller bollinnehav. Problemet, som så ofta med Spanien på senare år, har varit slutprodukten. Mikel Oyarzabal har spelat falsk nia så här långt och han är förstås långtifrån någon fysiskt stark box-spelare.

Fysik, storlek och kraft finns det däremot gott om i Elfenbenskusten. Eric Bailly och Kouadio Dabila har bildat ett stabilt mittlås och framför den dem har man en meriterad mittfältsduo i Franck Kessie och Max Gradel.

På många sätt är det här en match mellan fysik och kraft versus teknik och kortpassningsspel och det finns anledning att tro att lagens styrkor kommer ta ut varandra. Eller med andra ord att det här kan bli en jämn tillställning.

Det har verkligen inte blivit några målkalas när de här båda lagen tidigare har varit inblandade. Spaniens resultatrad 0-0, 1-0 och 1-1 och Elfenbenskustens 2-1, 0-0 och 1-1 talar för att även den här matchen kommer bli tät och målsnål.

Det finns med anda ord god anledning att tro att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.74 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 10:00, lördag 31 juli
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: