Speltips Storbritannien – Australien 30/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2021

Dagens andra kvartsfinal mellan Storbritannien och Australien utspelar sig på Sveriges sida slutspelsträdet.

Storbritannien - Australien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsatt att Sverige klarar att ta sig förbi Japan så är det något av de här två lagen som svenskorna får möta i en eventuell semifinal, så nog är matchen intressant sett ur svenska ögon. Australien har Sverige redan lyckats besegra en gång i gruppspelet, men Storbritannien tillhör en av de stora förhandsfavoriterna i OS och förväntas även att gå segrande ur kvartsfinalen här.

Eftersom det är OS så tävlar de under Storbritannien, men det engelska landslaget tillhör annars bland de bästa i världen var så sent som 2019 i semifinal i VM där de inte riktigt räckte till mot de storspelande amerikanskorna.

I den här turneringen inledde man med två raka vinster mot Chile och Japan och säkrade således avancemang väldigt tidigt. I den sista gruppspelsmatchen räckte det med att kryssa för att ta hem gruppsegern över Kanada som vilade lite spelare inför slutspelet. Det såg tufft ut ett tag, men genom ett sent kvitteringsmål från Caroline Weir säkrade man gruppsegern tillslut.

Hittills har dock Storbritannien inte riktigt blivit testade, även om Kanada är en tuff motståndare var det inte ett lag som satsade fullt ut och det ska bli intressant att se hur britterna presterar i slutspelet.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Australien är ingen lätt nöt att knäcka

Vinsten i öppningsmötet mot grannlandet Nya Zeeland räckte långt då det tog dem vidare till slutspel. Australien har inte varit en tuff nöt att knäcka och matchen mot Sverige var länge jämn innan svenskorna kunde avgöra framåt slutet och sätta spiken i kistan med 4-2-målet.

Resultatet mot USA där de kryssade i en mållös match var inte heller dåligt och USA har visat sig mänskliga den här turneringen. Den tredje gruppspelsomgången har dock varit lite avslagen med mycket luftande av bänkspelare så man ska kanske inte läsa ut alltför mycket från resultaten där.

Oavsett så är Australien en tuff motståndare som kan straffa väldigt bra lag om de ges chansen. Storbritannien bör ses som klara favoriter här oavsett dock, men gissningsvis lär det inte vara med särskilt stora marginaler som de tar sig vidare.

Oddsen på det raka spelet på Storbritannien är inte riktigt spelvärda i min mening dock, snarare är det underspelet som lockar här. Underspelet har suttit på alla Storbritanniens matcher hittills då de varit defensivt säkra och även om Australien haft ett par målrika matcher, särskilt mot Sverige, så kommer det nog vara Storbritannien som sätter tonen. Dessutom brukar slutspelsmatcher vara aningen mer avvaktande så för 1.84 hos Lucky Sports spelas alltså under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: