Speltips Sverige – Egypten 30/7: Tuffare motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2021

Sveriges herrar går för fjärde raka segern i OS-handbollen då de möter Egypten under fredag morgon.

Sverige - Egypten

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att Sverige inte haft några marginaler att tala om så har man redan efter tre omgångar bokat sin plats i slutspelet. Nu gäller det att fortsätta på samma spår för att få en bättre placering i gruppen och slippa lag som Spanien och Frankrike, men alla fyra lagen som ser ut att gå vidare kommer att bli väldigt tufft motstånd, tuffare än vad man mött hittills.

Sverige har nämligen haft en väldig mjukstart på turneringen där Bahrain och Japan stod för det inledande motståndet, turneringens två klart svagaste lag. Ändå var det knappast några bekväma vinster, de vann mot Bahrain med blotta förskräckelsen och det vara två bollar som skilde Sverige och Japan åt.

Mot portugiserna såg det bättre ut och de hade länge en stabil ledning under matchen, men så i slutet höll det på att rasa ihop då offensiven inte fick utdelning samtidigt som Portugal fortsatte lägga mål. Det blev tillslut 29-28 till svenskarna, vilket i alla fall ger de två poängen.

Ifall man jämför med Danmark som Sverige möter i sista gruppspelsomgången så har båda lagen full pott hittills, men Danmark med en målskillnad på +32 jämfört med Sveriges +4. Det är verkligen en kontrast och det ska bli intressant att se hur svenskarna mäter sig mot tuffast möjliga motstånd.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kommer att bli en tuff match

Egypten är ytterligare ett snäpp upp från portugiserna i min mening och det återstår att se ifall marginalerna fortsatt kommer vara på Gottfridsson & Co:s sida även på fredag. Egypten besegrade Portugal med övertygande 37-31 i öppningsmötet, vilket följdes upp av en förlust mot Danmark och en vinst mot Japan.

Även i förlusten mot Danmark stod de upp ganska bra och har allt som allt spelat en bra turnering hittills. Egyptierna är vassa offensivt och har genom sina ytternior öst in mål med riktiga projektiler från distans.

Sveriges försvarsspel har i sin tur varit tveksamt vid flera tillfällen under turneringen då man låtit samma spelare kom i liknande lägen om och om igen och inte åtgärdat uppenbara brister i försvaret snabbt nog. Egypten kan mycket väl ställa till problem här och det gäller att svenskarnas offensiv sitter i sin tur och att de inte slarvar bort anfall som de gjorde mycket mot t.ex. Japan.

Även om Sverige höjde sig mot Portugal så har de fortfarande inte riktigt övertygat. Uddamålssegrar som dessa är nog bra för moralen, men det är oroväckande hur svårt de har att stänga matcher mot sämre motstånd. Den saken kommer inte direkt att bli lättare mot Egypten och vi spelar faktiskt på Egypten med +1,5 hcp för 1.74 hos No Account Bet samtidigt som vi håller tummarna för att spelet sitter med minsta möjliga marginal.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Egyptern +1,5 hcp
Odds: 1.74
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 09:15
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: