Speltips Sverige – Kanada 6/8: OS-final!

Martin Efvergren Publicerat: 5 augusti 2021

Sverige är en match från OS-guldet då man tar sig an Kanada i finalen av damernas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas fredagen den 6 augusti med avspark kl 14.00 svensk tid.

Sverige – Kanada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Precis som i OS i Rio 2016 har Sveriges damlandslag tagit sig hela vägen till final. Då föll man mot Tyskland men skillnaden mot den gången är att man inte står i finalen som underdog.

Istället har man på ett mer övertygande sätt tagit sig till en final där man nu står som rättmätiga favoriter. Man har vunnit samtliga matcher i den här turneringen under ordinarie tid och känslan har hela tiden varit att man hållit i taktpinnen.

Semifinalen mot Australien blev emellertid väldigt jämn och sett till matchbilden och det faktum att Australien fick ett mål bortdömt på högst tvivelaktiga grunder kunde utgången mycket väl blivit en annan. Samtidigt är det ingen slump att Sverige ändå vinner matchen.

Nu väntar ett Kanada som har haft en krångligare till den här finalen. Framförallt har man tack vare ett väldigt bra försvarsspel tagit sig ändå hit.

Men man har inte gjort det på samma övertygande sätt som Sverige. I gruppspelet kryssade man mot både Japan och Storbritannien och vann knappt mot Chile.

Det gav en andraplats och en kvartsfinal mot Brasilien. Den matchen slutade 0-0 efter förlängning och avgörandet föll på straffar.

Därefter fortsatte man med sitt täta, välorganiserade försvarsspel, vilket räckte till en 1-0-seger mot USA i semifinalen. Man var i långa perioder djupt tillbakatryckta i den matchen, men med kvarten kvar stack man upp i en av få attacker som resulterade i en straffspark som utnyttjades.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Sveriges semifinal mot Australien var jämn och kunde förstås ha slutat annorlunda, men ser vi till Sveriges prestationer som helhet i den här turneringen är man en självklar finalist. Inget annat lag har hållit samma jämnhöga nivå i match efter match och nu är man guldfavoriter.

Det är nytt för Sverige att gå in i en final som så klara favoriter. Samtidigt har man varit favoriter i alla matcher man har spelat i den här turneringen efter den imponerande insatsen mot USA i premiären. Det finns egentligen ingenting som talar för att det här landslaget ska ha några problem med att hantera favoritskapet.

Peter Gerhardsson förtjänar mycket beröm för det han har åstadkommit de senaste åren. Sverige har en tydlig idé som man fullföljer i match efter match och det gör att man snart skulle kunna kalla sig för världens bästa landslaget. Men då krävs att man tar det hela vägen den här gången.

Kanada är förstås ingen enkel motståndare och det lär krävas en hel del för att luckra upp deras täta försvar. Samtidigt måste man se upp för snabba omställningar och skyttekungen Christine Sinclair som är stor, stark och mycket erfaren.

Rutin och erfarenhet blir viktigt här och det har även Sverige gott om. 38-åriga Hedvig Lindahl är förmodligen bättre än någonsin och Caroline Seger, 36 år, blir väldigt viktig i den här finalen.

Det kommer att krävas tålamod och en effektivitet när lägen uppstår och det gäller att försöka göra det på samma sätt som man gjort tidigare. Metodiken i spelsättet har varit Sveriges styrka och så länge man inte viker från den linjen har man väldigt goda chanser att åka hem med en guldmedalj.

Jag tror inte att Sverige missar den här chansen. Mitt spel blir att Sverige vinner den här matchen under ordinarie tid till 1.86 gånger pengarna hos CampoBet

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.86
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, fredag 6 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: