Speltips Sverige – Portugal 28/7: Herrarnas OS-handboll

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

Sveriges handbollsherrar ställs mot Portugal i sin tredje gruppspelsmatch i OS 2021. Matchen spelas natten till onsdag den 28 juli med matchstart kl 04.00 svensk tid.

Sverige – Portugal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vilan mellan matcherna är kort för både Sverige och Portugal som båda spelade sin andra gruppspelsmatch igår. Portugal vann sin andra match mot Bahrain medan Sverige gjorde det de skulle då de besegrade Japan.

Övriga lag i grupp B är Danmark och Egypten. På förhand sågs Danmark och Sverige som de stora favoriterna. Fyra lag går vidare till kvartsfinal och av matcherna som hittills har spelat kan det bli ett jämt race.

Sverige svarade för en något darrig inledning på turneringen då man, med nöd och näppe, lyckades besegra Bahrain med 32-31. Igår kom man ut med mer pondus mot Japan, men även den matchen skulle komma att bli jämn i andra halvlek. Till slut skrevs vinstsiffrorna till 28-26.

Portugal inledde turneringen med att förlora mot Egypten med 37-31. Men precis som Sverige fick man bättre ordning på spelet i den andra matchen. I en jämn och spännande tillställning lyckades man besegra ett, på förhand, underskattat Bahrain med 26-25.

Portugal gör här sitt första OS någonsin men kommer med ett kompetent lag som närmast sig världstoppen på senare år. I senaste VM slutade man på tionde plats.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige höjer sig

Förhoppningarna på det här svenska landslaget är stora men hittills har man inte riktigt lyckats hitta rätt. Trots det har man ändå vunnit sina båda inledande matcher och det är ju inte nu man ska vara som bäst. Förhoppningsvis kan man successivt höja sig fram till det verkligen gäller.

Mot både Bahrain och Japan har man varit stora favoriter. Nu väntar ett Portugal med högre kapacitet och Sveriges favoritskap är inte lika stort sett till oddssättningen. Ett spel på en svensk seger ger cirka 1.56 gånger insatsen.

Portugal kan emellertid vara en lurig motståndare. Paulo Pereiras portugisiska trupp består till stora delar av spelare från FC Porto, vilket gör laget samspelta och väl-koordinerade. De nyttjar ofta möjligheten att spela med sju utespelare, vilket blir en intressant utmaning för Sverige att hantera.

På pappret är Sverige dock det bättre laget och kan man komma närmare sin högstanivå i matchen som helhet så ska man vinna den här matchen. Insatsen mot Japan var ett litet steg i rätt riktning men man behöver höja jämnheten över 60 minuter.

Sverige har mycket mer i sig än vad man har presterat hittills. De har också en bredare trupp än Portugal, vilket kan bli en faktor med tanke på den korta vilan som är inför den här matchen.

Jag tror på en jämn och tuff match där Sverige kommer dra det längsta strået och till slut vinna med ett par bollar. Därför finner jag ett bra spelvärde i spelet Sverige -1.5 (asian handicap) till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -1.5 (asian handicap)
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 04:00, onsdag 28 juli 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: