Speltips Sverige – Sydkorea 4/8: Kvartsfinal!

Martin Efvergren Publicerat: 2 augusti 2021

Gruppvinnarna Sverige ställs mot Sydkorea i kvartsfinalen av damernas handbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas onsdagen den 4 augusti med start kl 10.00.

Sverige – Sydkorea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sveriges handbollsdamer tillhörde inte de främsta medaljkandidaterna inför detta OS, men av insatserna i gruppspelet att döma ser chanserna nu goda ut. Tack vare gruppsegern ställs man mot en, på pappret, mindre svår motståndare i Sydkorea som slutade fyra i sin grupp.

Sverige inledde turneringen på bästa sätt genom att slå Spanien. Därefter svarade man för sin mest imponerande insats hittills då man besegrade Ryssland med hela 36-24.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Ungern var Sverige redan klara gruppsegrare. Därför kunde Tomas Axnér unna sig att rotera en del i laget och resultatet blev därefter. Man förlorade matchen med 26-23 men det var av mindre betydelse för Sveriges del.

Nu väntar gruppfyran från grupp A, vilket alltså blev Sydkorea. Deras 3 poäng räckte för att sluta före Angola och Japan.

I premiären åkte Sydkorea på storstryk av favoriten Norge då man föll med 39-27. Därefter föll man också mot Nederländerna i ett sanslöst målkalas med slutsiffrorna 43-36.

I den tredje matchen mot Japan tog Sydkorea sin enda seger i gruppspelet. Den matchen vann man med 27-24. Sedan föll man knappt mot Montenegro och i den sista gruppspelsmatchen spelade man oavgjort mot Angola.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klara favoriter

Sverige går in som stora favoriter i den här kvartsfinalen. Ett rakt spel på en svensk seger ger endast cirka 1.27 gånger insatsen.

Med tanke på den jämnhöga nivå som Sverige har spelat på genom hela turneringen, bortsett från Ungern-matchen som är irrelevant, är det inte konstigt att man är stora favoriter här.

Sverige är det bättre laget och därtill har man fördelen av att ha kunnat vila flera nyckelspelare i matchen senast. Matchandet i den här OS-turneringen är tätt och med endast en dags vila inför den här kvartsfinalen kan den faktorn ha betydelse.

Senast Sverige och Sydkorea möttes var i gruppspelet i OS i Rio 2016. Då vann Sverige med 31-28 och känslan är att avståndet mellan lagen är större den här gången.

Sydkorea har förstås sina kvaliteter som Sverige behöver se upp med. De anfaller med mycket fart och rörelse och i lagets storstjärna Ryu Eun-Hee har man ett riktigt bra distansskytte.

Norge lyckades detronisera Sydkorea fullständigt och från den matchen kan Sverige säkert dra en del lärdomar. Norskorna vann med hela 12 mål och Nederländerna vann med 7 bollar. Gör Sverige det man ska bör även de kunna vinna med ett par måls marginal.

Tomas Axnér ser ut att ha förberett det här, mindre stjärnfyllda, svenska landslaget på absolut bästa sätt. Från första matchen har man suttit ihop som lag och kan man bara bygga vidare på det är man definitivt en medaljkandidat.

Mitt spel blir Sverige -3.5 (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -3.5 (asian handicap)
Odds: 1.77
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 10:00, onsdag 4 augusti 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: