Speltips Sverige – USA 21/7: OS-premiär!

Martin Efvergren Publicerat: 18 juli 2021

Sverige ställs mot tuffast möjliga motstånd i form av USA i premiärmatchen av damernas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas onsdagen den 21 juli med avspark kl 10.30 svensk tid.

Sverige – USA

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det svenska damlandslaget i fotboll får rivstarta OS-turneringen mot ett USA som av många tros kunna jogga hem OS-guldet.

Sverige har hamnat i en tuff grupp där man, förutom USA, även kommer möta Australien och Nya Zeeland. Som väl är kan det emellertid mycket väl räcka att bli trea gruppen då de två bästa treorna ifrån tre grupper går vidare till slutspel.

Med största sannolikhet kommer Sverige tampas med Australien om andraplats och det kan bli nog så tufft. Men Sverige har också ett bra lag och på förhand är man definitivt en potentiell medaljkandidat.

I Rio de Janeiro 2016 tog man sig ändå till finalen där man föll mot Tyskland. Den gången slog man ut USA efter en dramatisk straffsparksläggning i kvartsfinal. Visserligen tog USA revansch då man vann mot ett b-betonat Sverige i VM 2019, men man vill nog gärna sätta Sverige på plats i OS-sammanhang också.

USA har vunnit tre raka VM-guld och går alltså in i den här turneringen som storfavoriter. Laget, som leds av Vlatko Andonovski, har inga egentliga svagheter.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige har allt att vinna

För Sveriges del kan man se det på olika sätt att man får möta USA i öppningsmatchen. En mycket svår utmaning och risk att man blir utspelade eller en möjlighet att spela utan press och att man får ta tjuren vid hornen direkt.

Som jag ser det behöver det inte vara alls dumt att få prövas mot det bästa laget i den första matchen. USA kommer vara det spelförande laget men allt kommer sannolikt inte stämma för dem från turneringens första minut.

Peter Gerhardsson har på många sätt lyft det här landslaget från att ha varit alltför baktunga och defensivt inriktade under en längre tid. I den här matchen har man egentligen ingenting att förlora då ingen räknar med poäng. Lyckas man sätta den känslan och inställningen till matchen är förutsättningarna goda.

I formstarka Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö samt Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson förfogar Gerhardsson över en offensiv som mycket väl kan hitta många omställningslägen mot ett offensivt balanserat USA.

USA kommer med några världens bästa spelar i Lindsey Horan, Megan Rapinoe, Christen Press och Alex Morgan och de kommer förstås bli svårstoppade över en hel match. Men jag tror att Sverige kommer få chanser att göra mål på USA medelst omställningar och fasta situationer.

Samtidigt är sannolikheten stor att även om Sverige gör ett mål så kommer USA, med all sin individuella kvalitet, kunna göra två.

Sammantaget finner jag ett bra spelvärde i att båda lagen gör mål i den här matchen och det spelas till fina 2.20 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 2.20
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 10:30, onsdag 21 juli 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: