Speltips USA – Kanada 2/8: Semifinal!

Martin Efvergren Publicerat: 1 augusti 2021

Vi är framme vid semifinal i damernas fotbollsturnering i OS 2021. USA och Kanada drabbar samman i den första semifinalmatchen. Matchen spelas måndagen den 2 augusti med avspark kl 10.00 svensk tid.

USA – Kanada

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vägen fram till den här semifinalen har sannerligen inte varit någon ”walk in the park” för förhandsfavoriten USA. De inledde överraskande svagt då man var chanslösa mot ett inspirerat Sverige i öppningsmatchen. Sedan har man krånglat sig fram hit utan att egentligen imponera.

I gruppspelet slog man sedan Nya Zeeland klart men mot Australien blev det svårare och den matchen slutade 0-0. Det resultatet innebar att man blev tvåa i gruppen och ställdes mot Nederländerna i kvartsfinalen.

Det blev återigen en väldigt jämn och dramatisk match mellan två bra fotbollslag. Vid ställningen 2-2 och 10 minuter kvar fick Nederländerna en straff som man missade och matchen gick förlängning och sedermera straffar. Där var amerikanskorna iskalla i positivt bemärkelse och satte alla sina fyra straffar samtidigt som Nederländerna missade två.

Nu väntar ett rivalmöte mot grannen och uppstickaren Kanada i semifinalen. Även de kommer till den här matchen med tuff resa bakom sig med idel jämna matcher. Även de vann sin kvartsfinal efter straffsparksläggning.

Kanada inledde turneringen med att spela oavgjort mot Japan. Därefter vann man med 2-1 mot Chile och spelade lika med Storbritannien. De resultaten innebar att man ställdes mot Brasilien i kvartsfinalen.

Efter 90 minuter plus förlängning var ställningen fortfarande 0-0 och avgörandet föll på straffar. Trots att Christine Sinclair missade den första straffen lyckades man komma tillbaka och vinna.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

USA:s väg fram till den här semifinalen har varit mer problematisk än vad flesta trodde på förhand. Inför turneringen var man stora guldfavoriter men Sverige tog direkt ned USA på jorden i premiären och hur den här turneringen ska sluta känns, inför semifinalerna, helt öppet.

USA står ändå som ganska klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att amerikanskorna vinner går till ett odds på cirka 1.70.

Ser vi till lagen på pappret och den inbördes statistiken talar det mesta till USA:s fördel. Kanada har aldrig besegrat USA och de har förlorat de 4 senaste mötena.

Samtidigt är Kanada ett landslag som har tagit stora kliv framåt de senaste åren och USA har inte presterat på den nivå vi vant oss vid i den här turneringen.

Det är inte otänkbart att USA kommer att höja sig i den här matchen och det ska mycket till för att Kanada ska kunna ta sig till final. Men omöjligt är det inte och jag tror att det här kommer att bli en tät och jämn match.

I USA:s kvartsfinal mot Nederländerna blev det fyra mål men Kanada är ett mer defensivt balanserat lag än Nederländerna. De höll nollan mot Brasilien senast och alla deras matcher har varit målsnåla så här långt.

En hel del talar för att även den här semifinalen kommer att bli det. Jag tror att Kanada kommer kunna stå upp väl mot USA:s offensiv och att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen. Det spelas till 1.87 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.87
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 10:00, måndag 2 augusti 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: