Speltips Zambia – Nederländerna 21/7: Klasskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 18 juli 2021

Gruppfavoriten Nederländerna ställs mot turneringens största underdog Zambia i den första matchen av damernas OS-turnering i fotboll. Matchen spelas onsdagen den 21 juli med avspark kl 13.00 svensk tid.

Zambia – Nederländerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillsammans med USA tillhör Nederländerna de stora favoriterna till att göra upp om OS-guld i den här turneringen. I grupp F, tillsammans med Zambia, Kina och Brasilien är man på förhand det bästa laget.

Favoritskapet till trots är detta den första OS-turneringen som Nederländerna gör någonsin. Men ser man till det lag som de nu kommer med är man inga duvungar. I VM 2019 blev man besegrade av USA i finalen och nu är siktet inställt på revansch.

I träningsmatcherna inför turneringen har man dock svarat för lite blandade insatser. På de fyra senaste matcherna har man förlorat mot både Spanien och Italien men också utklassat Australien och i genrepet Norge som man slog med hela 7-0.

Offensiven är Nederländernas starkaste riktning och när det väl lossnar brukar det kunna bli många mål. Och den faktorn bör oroa Zambia som primärt är med i detta OS för att se och lära.

Åtminstone finns det på förhand inga andra förhoppningar på detta Zambia som ses som det svagaste laget i hela turneringen.

Att de ens lyckades kvalificera sig för OS 2021 var en skräll i sig. Med nöd och näppe lyckades man via kvalspel besegra Botswana, Kenya och sist Kamerun, där man hade marginalerna på sin sida hela vägen.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Storfavoriten håller

Nederländerna är gigantiska favoriter i den här matchen där ett spel på att Zambia vinner ger hela 31.00 gånger pengarna. Det är klasskillnad mellan de här lagen och frågan är egentligen bara hur många mål Nederländerna kommer att vinna med.

Lagen har aldrig tidigare mötts och det här Zambiska landslaget har ingen större erfarenhet av att möta lag av Nederländernas kaliber. Det finns risk för att det kan komma att bli en rätt jobbig upplevelse.

Ingen nation i hela världen har haft en sådan utveckling som det Nederländska landslaget. Från ingenstans har man under de senaste tio åren gjort en resa till att nu vara en av huvudfavoriterna i OS samt till att inneha en tredjeplats på världsrankingen.

I offensiven finns det gott om kvalitet där nian Vivianne Miedema är den främsta målskytten som säkerligen är rejält sugen på att rycka i OS skytteligatopp redan i den här första matchen.

För chanserna till att göra mål mot Zambia ser goda ut. Individuellt och som lag befinner man sig flera snäpp under de flesta lagen i den här turneringen. Man kommer få inrikta sig på försvarsspel i den här turneringen men frågan är om man är redo att spela den typen av disciplinerade fotboll.

Lagets främsta profil heter Grace Chanda, en anfallare som tack vare sina mål tog laget hit men som lär få ganska få bollar att jobba med i den här matchen.

Nederländerna kommer att vinna den här matchen och det finns mycket som pekar mot att det kan bli med utklassningssiffror. Därför blir mitt spel att Nederländerna vinner med -3.5 (asian handicap) till 1.98 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna – 3.5 (asian handicap)
Odds: 1.98
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:00, onsdag 21 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: