Allt inför Irland – Sverige, speltips, odds & statistik

Emil Jakobsson Publicerat: 5 september 2013
Speltips, VM-kval: irland - Sverige
Foto: Bildbyrån

På fredag den 6 september är det äntligen dags för den otroligt viktiga VM-kvalmatchen mellan Irland och Sverige direkt från Aviva Stadium i Dublin. Då Sverige, Irland och Österrike alla ligger på 11 poäng och alla jagar andraplatsen i gruppen har inget av lagen råd med en förlust. 

Form:
Irland vann sin senaste VM-kvalmatch med 3-0 mot Färöarna. Innan det spelade man 2-2 mot Österrike och 0-0 mot oss i Stockholm. Man har även hunnit med fyra träningsmatcher de senaste månaderna, där har man en seger, två kryss och en förlust. Man spelade bland annat 1-1 mot England men deras senaste match som spelades den 14 augusti slutade 0-0 mot Wales.

Sverige slog även de Färöarna nu senast i VM-kvalet men med 2-0, innan det förlorade man med 2-1 borta mot Österrike samt krysset hemma mot Irland. Ser man till vänskapsmatcher slog vi Norge nu senaste med 4-2.

Oddsen:
Irland: 2,85 (ComeOn!)
Oavgjort: 3,3 (Bwin)
Sverige: 2,62 (William Hill)

Under 2,5 mål: 1,75 (Unibet)
Över 2,5 mål: 2,15 (Bet365)

Att Zlatan gör mål: 2,2 (ComeOn!)
Att Zlatan gör matchens första mål: 5,5 (William Hill)

Statistik:
När lagen möttes nu senast och spelade 0-0 i Stockholm hade Irland inte ett enda skott på mål. Senast lagen spelade mot varandra i Irland var 2006 och då vann hemmalaget med 3-0.

Båda lagen har ett starkt försvar vilket man ser på deras resultat. Irland har bara släppt in tre mål på deras fem senaste matcher trots att de bland annat spelat mot både Spanien och England. Sverige släppte visserligen in två mål mot Norge men innan det hade man hållit nollan i fem av de sex senaste matcherna.

Målskyttet är inte heller lagens starkaste sida. Innan vänskapsmatchen mot Norge hade Sverige gjort fyra mål på de fem senaste matcherna. Irland har visserligen gjort åtta mål på de fem senaste matcherna men sju av de målen kom mot svagt motstånd (Färöarna och Georgien).

Kampanj:
Missa inte vår unika insättningsbonus hos TitanBet. Våra besökare får 500 kronor, 150 kronor mer än ”vanliga kunder”.  Hämta pengarna här. 

Sveriges startelva (enligt Expressen.se)
Andreas Isaksson
Mikael Lustig – Per Nilsson – Mikael Antonsson – Martin Olsson
Sebastian Larsson – Albin Ekdal – Alexander Kacaniklic
Zlatan Ibrahimovic – Johan Elmander

Speltips:
Inget av lagen har råd att förlora men kan leva med ett kryss. Inget av lagen kommer med andra ord riskera allt för mycket i offensiven och med tanke på lagens täta defensiv och hur matchbilden såg ut nu senast tror vi stenhårt på underspelet.

Spel: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kronor)
TV: Kanal5
Avspark: Fredag 20:45