Speltips / rek: Luleå – Färjestad, SHL 10/10

Emil Jakobsson Publicerat: 10 oktober 2013
SHL speltips
Foto: Bildbyrån

Vi börjar närma oss helgen när Sverige – Österrike ska spelas men först hinner vi med en full omgång av SHL under torsdagen. Vi har hittat en vinnare när Färjestad gästar Luleå vilket är en repris på förra säsongens semifinal samt European Trophy-final.

De här lagen möttes som sagt en hel del förra säsongen. Först fem matcher under grundserien, finalen i European Trophy samt under slutspelet.

Luleå vann finalen i Europa, slog ut Färjestad med 4-1 i matcher under slutspelet men Färjestad vann flest matcher under grundserien.

Färjestad har annars fått en tuff start på den här säsongen. Man ligger just nu åtta och man har bara vunnit en av sina tre senaste matcher (HV71). Nu senast föll man med 3-5 hemma mot Brynäs.

Även Luleå är formsvaga

Luleå hämtade upp 0-3 till 3-3 men föll tillslut med 4-5 hemma mot Örebro senast. En match där målvakten Bellissimo stod för en väldigt svag insats.  Nu mot Färjestad är förmodligen David Rautio tillbaka i målet och hans räddningsprocent på 94,08 är betydligt bättra än Bellissimos 85,88.

Även Luleå har precis som Färjestad bara en seger på de tre senaste matcherna och två på de senaste fem.

Förkrossande statistik för hemmalaget

Men på hemmaplan brukar Luleå vinna mot Färjestad. Faktum är att Färjestad bara vunnit en av de senaste elva matcherna uppe i Luleå och den segern kom efter straffar.

Luleå har med andra ord ett rejält mentalt övertag och med Rautio tillbaka i målet bör defensiven tätas upp och vi tror att hemmalaget blir för starka för Färjestad.

Spel: Luleå
Odds: 1,85
Bolag: TitanBet (Nya kunder får 500 kr bonus)
TV: Cmore Sport
Tips: Missa inte vår guide till de bästa casinobonusarna, du kanske är nästa vinnare?

Sätt in 100 kr, få 500 att spela för

Hämta din bonus från ComeOn! här