Allt inför kvällens EM-kval för Sveriges U21-landslag, förutsättningar och oddsen

Emil Jakobsson Publicerat: 2 september 2015

Sommar har blivit höst. Sommarens guldfirande byts under torsdagen ut mot vardagen när Sveriges U21-landslag tar emot Sn Marino i EM-kvalet. Här går vi igenom förutsättningarna inför matchen samt tar en närmare titt på oddsen inför matchen som sänds med avspark 18:00 på TV12.

Det var en magisk sommar för U21-landslaget nere i Tjeckien. Efter kvalbragden där de bland annat slog ut Frankrike vann de sedan mot Italien, Danmark och Portugal på vägen till guldet. Men nu är vi tillbaka i vardagen och en plats i EM 2017 ska säkras och ett nytt lag ska spelas ihop inför OS 2016 som Sverige genom den fina EM-turneringen i somras kvalificerade sig till.

Sverige är med i kvalgrupp 6 tillsammans med Spanien, Kroatien, Georgien, Estland samt San Marino. Laget som vinner gruppen går direkt till EM samtidigt som de fyra bästa tvåorna från de totalt nio grupperna gör upp i playoff om en EM-plats.

Spelarna som är med och kvalar nu är födda 1994 eller senare vilket betyder att bland annat Simon Tibbling och Ludwig Augustinsson från sommarens guldlag fortfarande finns kvar.

Vissa bolag erbjuder inte ens spel på Sverige

San Marino är en som bekant en av Europas mikrostater och bara 61 km2 stort med just över 30 000 innevånare. Det är med andra ord inte riktigt samma konkurrens för att ta en plats i deras U21-landslag som i Sverige och det syns även på oddsen. Inget bolag erbjuder över 1,01 på en svensk seger och vissa bolag som till exempel William Hill erbjuder inte ens spel på Sverige utan på 1×2-marknaden har de bara odds på X samt 2.

San Marino har redan hunnit med två matcher i EM-kvalet. De förlorade med 0-3 hemma mot Georgien men fick nu senast 0-0 mot Estland. Under kvalet till EM 2015 vann San Marino hemma mot Wales med 1-0 och spelade 0-0 hemma mot Finland med de övriga åtta matcherna förlorade dem. Bland annat tvålade England dit dem med hela 9-0 och Finland vann sitt hemmamöte mot dem med hela 5-0.

För den som är sugen på ett skrällspel är det anmärkningsvärt att Ladbrokes ställt ut hela 67,0 på San Marino när alla andra bolag ligger mellan 20-40. Men vi avstår helt från att lämna ett speltips till den här matchen. Det är för stor skillnad mellan lagen och vi får till exempel bara 1,84 gånger pengarna på Sverige -4,5 mål. Svårt att veta om Sverige kommer fortsätta trycka på om de går upp till 3-0 eller om det blir en avslagen matchbild då.

För den som vill spela Sverige finns det vissa kombinationsspel som får upp oddset något förutom handikappet. Det är för låga odds för att vi ska kliva in men man får 1,29 på att Sverige håller nollan, 1,13 på Sverige halvtid/fulltid eller 2,4 för Sverige över 5,5 mål.

– Det är förstås en match som vi bör vinna om vi ska vara med i den här gruppen. I den bästa av världar vinner vi med många mål och skaffar en bra målskillnad, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till TT inför matchen.

En som är tillbaka i landslaget är Muamer Tankovic, ni kan se ett inslag från TV4 med honom om hans återkomst till U21.

Spelstopp: Kl 18:00, torsdag 3/9
TV:  tvtolv logo  (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 1,01 betsson logo
Oavgjort 29,0 ladbrokes logo
San Marino 67,0 ladbrokes logo
Över 5,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 5,5 mål 1,67 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: