Skyttekungen för division 4 är korad

Emil Jakobsson Publicerat: 9 oktober 2017

Det svenska lokalfotbollsåret går mot sitt slut och de flesta serier är nu färdigspelade. Därför tänkte vi ta en titt på den dolda talangen som finns i de mindre klubbarna ute i landet.

Vi har analyserat samtliga division 4-serier i Sverige i jakten på en av Sveriges okända skyttekungar. Och med tanke på att de olika divisionerna innehåller olika många lag så spelar lagen olika många matcher. En skyttekung avgörs främst av antal gjorda mål har vi även tittat på målsnittet som de olika spelarna har haft.

Slutspurten bäddade för segern

Årets skyttekung är en spelare som har tryckt dit hela 40 bollar(!) på motståndarlagen under sina 21 spelade matcher. Han heter Peter Öhman och respresenterar Dalhem IF som efter skyttekungens prestation nu har kvalificerat sig för Division 3.

Peter bäddade för slutsegern genom att göra hela 7 mål under sina två sista matcher på säsongen. Med detta gick han sig ikapp och förbi sina konkurrenter och kan krönas till årets skyttekung.

Men spelarna som han slog förtjänar även de ett omnämnande då de har stått för fantastiska säsonger i sina respektiva serier. På andraplats hittar vi Emil Dagnäs, BK Derby som gjorde 38 mål på 22 matcher, tredjeplatsen togs av Sasa Plavsic, Syrianska Eskilstuna IF med 37 mål på 20 matcher.

Ett extra omnämnade kan även ges till fjärdeplacerade Oskar Nordlund, Ljunga/Fränsta som har spelat minst antal matcher, 18 stycken, men stått för hela 35 kassar framåt.

Vi säger ett stort grattis till Peter Öhman och önskar honom och Dalhem IF lycka till i division 3. Om nu inte någon annan klubb i högre divisioner har scoutat Peter efter den här säsongen.

Men det bästa målsnittet hade Oskar Nordlund

Skyttekungar avgörs med antal gjorda mål men vi tycker även att det kan vara viktigt att titta på det målsnitt som spelarna har haft den här säsongen.

Där är det Oskar Nordlund, Ljunga/Fränsta med sina 18 spelade matcher som är i topp och frågan är ju var han hade slutat om han hade spelat lika många matcher som de andra spelarna. Oskars snitt den här säsongen har varit smått galna 1,94 mål per match. Han är tätt skuggad av Peter Öhman på 1,90 mål per match. Sasa Plavsic tar en tredjeplats även här med 1,85 mål per match och Emil Dagnäs blir nedputtad till en fjärdeplats med 1,73 mål per match.

Källa: svenskfotboll.se