”En skrällfylld NFL-säsong går mot slutspel”

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2017

Årets NFL-säsong ar varit präglad av oväntade resultat och påfallande många skador på nyckelspelare. Kampen om slutspelsplatserna är, som oftast, väldigt dramatisk. Det är två omgångar kvar av grundserien, sedan är det dags för wildcard-rundan rundan 6:e och 7:e januari, trettonhelgen.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

Det är många lag som har pressen på sig inför de två sista omgångarna. Det kan bära eller brista för många aktörer. I den senaste omgången fick vi se och uppleva en alldeles lysande, spännande och dramatisk match när Patriots bortaslog Steelers efter att i princip legat under hela matchen. Rob Gronkowski blev segerhjälte till slut med hela fyra mottagningar i Patriots sista anfall som gav dem segern. Noterbart är att Steelers eminente mottagare, Antonio Brown, blev skadad. Desto fortare han är tillbaka, desto bättre, så klart, för Steelers. Sannolikt står både Steelers och Patriots över första slutspelsrundan om inte Jacksonville Jaguars ställer till det i de två sista omgångarna. Jaguars har gjort en lysande höst där RB:n Leonard Fournette imponerat stort.

Patriots, Steelers och Jaguars är klara för slutspel i AFC. Troligen får de sällskap av Kansas City Chiefs som sista divisionsvinnare. Kansas har 8-6 och utmanas i viss utsträckning av LA Chargers som står på 7-7. Dessutom ska två lag till med från AFC som wildcards. Ravens och Bills är med i racet liksom Titans som oväntat fick pisk mot San Fransisco 49ers i helgen. Två av dessa tre lag tar sig till slutspel. Bills har Patriots till helgen, en svår match för dem.

NFC har präglats av oväntade resultat denna höst. Philadelphia Eagles och Minnesota Vikings har överraskat på de flesta inklusive sig själva den här säsongen. Eagles står på 12-2 och Vikings på 11-3. Ett stort avbräck dock för Eagles är att dess QB, Carson Wenz, gick sönder i segermatchen borta mot Rams för ett par veckor sedan. Efter det besegrade Eagles Giants med Nick Foles som QB. Helt klart en försvagning inför slutspelet. Eagles har förvånat många under hösten med sitt unga lag och kan fortsätta att göra det även i slutspelet. Eagles och Vikings står med stor sannolikhet över wildcardrundan. Rams slaktade Seahawks i helgen och går sannolikt vidare som divisionsvinnare. Just nu står Rams på 10-4. De behöver en seger i de två sista grundspelsmatcherna för att säkra divisionssegern, vilket jag tror de kommer fixa.

Det riktiga getingboet har vi i NFC South där faktiskt tre lag kan gå till slutspel. Det handlar om New Orleans Saints och Carolina Panthers, som står på 10-4, och fjolårsfinalisten Atlanta Falcons, med 9-5. Och för att göra det ännu mer dramatiskt inför de två sista omgångarna så möts Falcons och Saints till helgen. En väldigt viktig match helt enkelt. Och då använder jag små ord i sammanhanget. Vilka möter Falcons i sista grundspelsomgången? Jo, Panthers.

Så vi har en otroligt spännande upplösning där Falcons fortfarande kan vinna divisionen och stå över första slutspelsrundan. Med tanke på hur spännande hösten varit så kan jag knappt bärga mig till slutspelet börjar.

Till slutspel AFC

Patriots
Steelers
Jaguars
Chiefs
Ravens
Titans

Till Slutspel NFC

Eagles
Vikings
Rams
Saints
Panthers
Falcons

Sladjan Osmanagic

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

 

 

Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan