Europatipset Tips Idag | Onsdag 30/6 – Analys & Systemförslag

Andreas Lindsjöö Publicerat: 30 juni 2021

Inte en EM-match så långt ögat når! Europatipset grottar ner sig i norsk Eliteserie-fotboll och svensk bonnboll från fjärdeligan. Även en batalj från Division 1 har smugit in. Att kupongen är spelvärd råder det inga som helst tvivel om. Här finns allt från magnifika skrälldrag till väldigt stabila spikförslag. Vi drar igång festen från staden där det alltid regnar – Bergen!

Spelstopp: 17:59

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Brann – Lilleström 1

För Brann fortsätter katastrofsäsongen. 1-1-8 är raden som Bergen-klubben får stirra in sig på inför mötet med Lilleström. Starten bottnar i flera detaljer men något som sticker ut för värdklubben är spelet under lagets sista 45 minuter. Brann-männen har torskat fem andrahalvlekar efter att ha haft med sig ett kryss in i paus. Det är överlägset sämst av samtliga lag i ligan. Dags att ändra på denna nattsvarta period. Lilleström brukar vara en passande opponent. Sett över de sex senaste ligamatcherna har Kåre Ingebrigtsens mannar 4-2-0! Värdemässigt ser ettan ut att bli smått magisk. Vi litar på oddsmakarna och spikar av ettan.

2. Molde – Strömsgodset 1

Ohi Omoijuanfo! Mannen med guldfoten har slagit till igen. Dubbla mål från Moldes skyttekung mot Bodö/Glimt (ett på nick också!) innebär att 27-åringen står på elva mål över tio omgångar och det råder därmed målgaranti så fort Omoijuanfo lirar. Strömsgodset ska testa lyckan på Aker Stadion, en plats där Godset inte vunnit mer än en futtig match sedan 1998. Nu kommer ändå besökarna hit med en fin 4-0-skalp i bagaget mot Sandefjord, vilket borde fyllt på depåerna med självförtroende. Ettan är trist rent värdemässigt så på större bongar är det läge att måla på med ett rensande och inte helt omöjligt kryss.

3. Rosenborg – Haugesund 1

Rosenborg är i fritt fall. Tre raka torsk för Trollungarna hör knappast till vanligheten men nu är så fallet efter att Lilleström löst 2-0 mot Trondheim-laget i förra omgången. Att dessutom RBK bara mäktat med ett mål framåt över dessa fajter gör knappast saker och ting bättre. Haugesund ska ändå anses som en passande uppgift när det gäller att studsa tillbaka. Gästerna är ett bra hemmalag men har förtvivlat svårt att leverera när det vankas bortaresa. Dags för Wiedesheim-Paul och gänget att hoppa tillbaka in på segerspåret. Etta!

4. Sandefjord – Bodö/Glimt 2

Efter 25 månader utan förlust på hemmaplan fick Bodö/Glimt känna på hur det känns med en nolla på Aspmyra. Molde vann toppmötet med 2-0 och därmed fick Glimt lämna ifrån sig förstaplatsen till Erling Moes gäng. Om än tillfälligt då de gulklädda från Bodö direkt studsade tillbaka och vann plättlätt mot Stabaek med 4-1 och återtog “herren på täppan”-position i en haltande tabell. Sandefjord på schemat denna gång och för Andreas Tegströms herrar blev det kortslutning under en dryg kvart mot Strömsgodset i föregående omgång. 0-0 blev 0-3 i baken i mitten av den första halvleken och därmed var chansen till poäng på Marienlyst Stadion borta. Nu får Valarna, som värdarna kallas, komma hem igen och möjligen kan de blåklädda nypa ett kryss men mer än så blir det inte. X2 är ett lås.

5. Tromsö – Kristiansund 1

Kalaset löper vidare högt upp i norra Norge där nykomlingen i Eliteserien ska försöka nypa sin första seger på hemmaplan den här säsongen. Defensivt svajar Gaute Helstrups Tromsö något, med 17 insläppta mål är bara Brann och Viking Stavanger sämre. Kristiansund är nere på jorden igen efter fem raka segrar. Först tvålade Haugesund till Ugglorna med 3-0 och därefter blev det “bara” 1-1 hemma mot ett vanligtvis ganska bortasvagt Mjöndalen i torsdags. 5-0 slutade förra mötet lagen emellan på denna plats. Kanske inte samma siffror denna gång men ettan står sig rätt bra ensam.

6. Viking – Stabaek 2

Janne Jönssons vara eller icke vara som tränare för Stabaek är än mer på tapeten efter att gästerna för fjärde gången på rad kammade noll då Bodö/Glimt hade lekstuga med SIF. Viking blir nästa uppgift för gästerna och detta är såklart en betydligt enklare uppgift än att möta regerande mästarna på bortabana. Viking var starka borta mot Sarpsborg i förra rundan och vann med 2-1. Stavanger-klubben är dock fortsatt utan Zlatko Tripic som är skadad och det är en herre som tidigare gjort stor skillnad för värdarna. De tre senaste bataljerna lagen emellan har slutat med delad pott. Högersidan ser betydligt trevligare ut än vänstern. Vi chansar därmed bort en trött etta och jobbar X2 hela vägen in i kaklet.

7. Hudiksvalls FF – Piteå X

Det dröjde 70 minuter innan Piteå fick hål på Luleå i midnattsmötet häromsistens. Därefter rullade det på fint för PIF som grejade 3-0 innan tolvslaget och publiken kunde knalla hemåt. Nykomlingsmöte härnäst. Hudik på bortabana står på agendan och med två raka vinster i bagaget ska besökarna anses som det något mer formstarka gänget. HuFF har sex raka utan seger i ligaspelet och just nu skiljer bara målskillnad från en plats under nedflyttningsstrecket. Tämligen svårsiat där X2 inleder men ettan ska få utrymme på större bongar.

8. Vänersborgs FK – Lidköping 1

Lidköping är utan seger i ligaspelet. Prestationen borta mot ett bra Angered (2-2) var ett steg i rätt riktning även om det får anses väldigt slarvigt att tappa en 2-0-ledning till oavgjort under den andra halvleken. Vänersborg har varit väldigt ojämna i vår. 4-1-skalpen borta mot Grebbestad var nästintill sensationell. Därefter åkte VFK upp till Nyvallen i Ambjörby och fick smaka torsk via 0-2 i baken där båda målen kom efter straffar för Nordvärmland. På hemmaplan ska emellertid VFK anses som numret större trots allt. Ettan målas därför ner först.

9. Oddevold – Nordvärmland 1

Oddevold flyger! Säsongsupptakten har varit väldigt bra för den anrika Uddevalla-klubben, två raka segrar på hemmaplan och 10-0 (!) i målskillnad över dessa bataljer kan bara understryka värdarnas kanonfina vår och sommar. Nordvärmland vann som tidigare nämnt med 2-0 hemma mot Vänersborg efter Niklas Bengtsson och Emil Porténs straffmål. Utanför Nyvallen har däremot NFF haft bekymmer vilket inte minst två raka 1-4-förluster mot Angered respektive Skövde kan påvisa. Att tro att värmlänningarna ska kunna hota känns inte troligt. Ettan är bara att banka av!

10. IK Tord – Dalstorp 2

Räkna med en jämn och spännande tillställning på Rosenlunds IP i Jönköping. Tord har efter förluster mot topplagen Ängelholm och Sävedalen skördat dubbla segrar mot Assyriska och Varberg samt plockat poäng mot Frölunda. Pålitliga Öksüz och Nkuru har målat tre gånger vardera och är en duo som Dalstorp måste se upp med. Gästerna hade inget att sätta emot Sävedalen i föregående runda. 0-3 i baken var inget att snacka om men sett till hur laget i stort ser ut med duktiga lirare som Christian Magnusson och 99:an Mentor Kelmendi, som haft en fin start på säsongen, finns potential och kvalité för att rubba IKT. X2 kliver på först då det vankas värde till höger.

11. Ullared – Västra Frölunda 2

Frölundas inledning är katastrofal. VF var visserligen inte rankade i den absoluta toppen inför säsongen men definitivt inte i botten. Gästerna är ännu utan seger och ska under en period lira fyra raka bortamatcher. Med gubbar i laget som Pascal Olsson, Måns Olström och Sebastian Hansson för att nämna några bör det bli ordning på torpet tämligen snart och Ullared borta får anses som en passande uppgift. Värdarna från köpebyn har vunnit en fajt för säsongen och kollar vi motsvarande möte i fjol blev det 1-3. Högersidan lockar big time och X2 känns helt klart som vägen att gå.

12. Gamla Upsala – Österåker 2

Två gäng som redan stött på varandra den här sommaren kliver ut på Gamlis IP. För drygt tre veckor sedan lirade nämligen Gamla Upsala och Österåker en fajt som slutade med att GUSK löste en fin 2-1-skalp på bortabana men sedan dess har det gått visst troll i hemma-maskineriet. Fyra raka utan vinst finns på värdarnas konto. Kamratföreningen från Österåker har sedan nederlaget mot Upsala vaknat till liv. Förutom en trött torsk mot Karlberg finns tre vinster på kontot och dessutom en fin offensiv bredd då inte mindre än sju olika målskyttar hittills presenterat sig i ligaspelet. X2 inleder och ettan åker först med om det finns tillräckligt med stålar i pluskan.

13. Huddinge – Eskilstuna City 1

Vi drar ihop programmet från Källbrinks idrottsplats. Huddinge föll för första gången den här säsongen då Arameisk-Syrianska lyckades vinna hemma i Botkyrka med 1-0 i förra omgången i lagens back-to-back-möte (Huddinge vann första fajten med solklara 4-1 hemmavid). Ett mindre hack i HIF-skivan därmed och mot ett Eskilstuna som startat säsongen minst sagt tveksamt, och fortsatt är utan poäng på bortabana, spelas värdarna trots troligen rätt hård streckning. Etta.

Spiken – Oddevold

Det råder viss klasskillnad mellan Oddevold och Nordvärmland vilket kommer visa sig på utfallet i Uddevalla. Banketta!

Skrällen- Stabaek

Viking är inget monsterlag vilket streckningen verkar antyda. Stabaek må ha ganska knackig form men en tvåa i krokarna runt 15 prollar är för bra för att motstå.

Systemen i textform

64 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt x2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek x2
7. Hudiksvall – Piteå x2
8. Vänersborg – Lidköping 1
9. Oddevold – Nordvärmland 1
10. IK Tord – Dalstorp x2
11. Ullared – Västra Frölunda x2
12. Gamla Upsala – Österåker x2
13. Huddinge – Eskilstuna City 1

864 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1x
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt x2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek x2
7. Hudiksvall – Piteå 1×2
8. Vänersborg – Lidköping 1x
9. Oddevold – Nordvärmland 1
10. IK Tord – Dalstorp 1×2
11. Ullared – Västra Frölunda x2
12. Gamla Upsala – Österåker 1×2
13. Huddinge – Eskilstuna City 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100