”Hur länge sitter Conte kvar?”

Sladjan Osmanagic Publicerat: 7 februari 2018

Det kommer bli en mycket spännande vår i Premier League när det kommer till striden om de åtråvärda Champions League-platserna. Detsamma gäller nedflyttningsstriden där ett antal lag är involverade.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

Helgens vinnare i PL blev Arsenal och Manchester United som vann sina matcher mot Everton respektive Huddersfield. Liverpool och Tottenham kryssade mot varandra på Anfield. Manchester City fick med sig en poäng från Turf Moor mot svårspelade Burnley. Chelsea blev omgångens förlorare när de åkte på en rejäl förlust mot Watford. Till slut vann hemmalaget med 4-1, vilket gör att Chelsea i de två senaste omgångarna släppt in sju mål och förlorat båda matcher.

Tidigare har Ancelotti och Mourinho fått sparken av Abramovitj när Chelsea varit regerande mästare, men floppat med sitt titelförsvar. Ska samma sak hända med Conte? Redan i helgen började det florera rykten i London om att Conte skulle få sparken vid förlust mot Watford. Så vad händer nu är den stora frågan: blir Conte kvar eller inte? Italienarens kommentar efter matchen var om klubben sparkar mig går livet vidare ändå. Och det har ju Antonio Conte en väldigt stor poäng i. Livet går vidare oavsett vad. De senaste dagarna har Chelsea kopplats ihop med både Luis Enrique och Napolis Sarri. Personligen blir jag inte förvånad om Conte får sparken av Chelsea innan ni läser denna text, skriven tisdag lunch.

Huruvida det är rätt eller fel av Chelsea att sparka Conte just nu kan vi bara få svar på i framtiden. Conte levererade PL-titeln det första han gjorde när han kom till Chelsea. Han har sedan i somras varit kritisk mot klubbledningen när det kommer till nya spelare och det faktum att spelare har köpts in utan att klubbledningen stämt av med Conte. Det senaste exemplet på det är nye Emerson från Roma. Det är klart att det blir ohållbart i det långa loppet. Oavsett vem som är tränare, helt enkelt.

Dock har jag i viss förståelse för Chelseas sätt att jobba. En ny arena skall byggas med enorma kostnader och klubben kan inte längre köpa färdiga världsklasspelare som går rätt in och förbättrar laget. Det är nödvändigt för Chelsea kommande tränare att både förstå och respektera det. Att utmana Chelsea klubbledning alltför mycket innebär i slutändan sparken.

Sladjan Osmanagic

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!