Inför Champions League-finalen, Real Madrid – Atlético Madrid

Emil Jakobsson Publicerat: 20 maj 2014

Allt inför Champions League-finalen 2014, Real Madrid - Atlético MadridNu på lördag är det äntligen dags för Champions League-finalen mellan Real och Atlético Madrid. Vi kommer givetvis leverera ett speltips till matchen när det närmar sig men redan nu har vi tagit en närmare titt på matchen. Här hittar ni allt inför den stora finalen.

Speltips: Här kan ni läsa vårt speltips till matchen.

Det är första gången någonsin som två lag från samma stad ställs mot varandra i Champions League-finalen. Däremot är det femte gången som två lag från samma land ställs mot varandra.

Real Madrid ses som en tung favorit av spelbolagen. Man får bara runt 1,5 gånger pengarna på att de vinner finalen samtidigt som man får runt 2,7 för Atlético Madrid.

Atlético vann visserligen ligan men det blev en kostsam seger då både Diego Costa och Arda Turan tidigt klev av skadade nu senast mot Barcelona. Nu verkar det som att Turan kan komma till spel men Costa kommer med största sannolikhet inte till spel då det till och med pratas om att han kan missa VM nu.

Givetvis ett riktigt tungt slag för Atlético då han gjort 27 mål för klubben under säsongen.

Blir Ronaldo historisk?

Cristiano Ronaldo fick stå över senaste ligamatchen men enligt Carlo Ancelotti kommer han och Benzema som haft problem båda komma till spel.

En titt i historieböckerna visar att ingen spelare tidigare gjort ett hattrick i en Champions League-final. Är det dags för Ronaldo att lyckas bryta den trenden genom tre mål nu när finalen går i hans hemland? Atlético Madrid har visserligen en otroligt stark defensiv men man vet aldrig med Ronaldo.

Han har däremot ”bara” lyckats göra tre mål på fyra matcher mot Atlético den här säsongen. Men som jämförelse gjorde Messi noll mål på sex försök så det är ett tufft lag att spela mot.

Avgör mittfältet?

Altético Madrids tränare Diego Simeone lyfte fram mittfältet och det mentala som två avgörande faktorer inför matchen.

– Mittfältet blir nyckeln. Jag förväntar mig en match med hög anspänning och det laget som kan fokusera bäst på matchen kommer få lyfta trofén, säger han till Uefa.com

Värt att notera är att Real Madrid kommer sakna Xabi Alonso på mittfältet vilket givetvis är att avbräck även om man har flera andra riktigt bra mittfältare som kan ta hans plats.

Finalen sänds på TV3 och Viasat Fotboll med avspark 20:45. Missa inte detta.

 

Här nedanför hittar ni en video från SB Nation som pratar upp den stora finalen.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo