Inför playoff till VM 2022: Odds och långtidsspel

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2022

Vilka som får de sista platserna till VM 2022 i Qatar ska nu avgöras via ett rafflande playoff. Här ger vi er förutsättningar med odds och långtidsspel inför de stundande kvalmatcherna. Playoff till VM 2022 inleds torsdagen den 24 mars.

Playoff till VM 2022

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige slutade på en andra plats i sin VM-kval-grupp och det innebär alltså att man nu ska till att kvalspela för att knipa en biljett till VM 2022 i Qatar. Men det är en tuff resa mot jämbördigt motstånd och det lär kunna bli en hel del dramatik att se fram emot.

Janne Anderssons manskap behöver först och främst besegra Tjeckien på hemmaplan. Den matchen spelas på torsdag den 24 mars med avspark kl 20:45 på Friends Arena.

Skulle Sverige vinna den matchen väntar så ett Polen som blivit direktkvalificerade för den avgörande matchen på grund av att Ryssland till slut uteslöts från detta playoff. Den matchen spelas då i Polen och det är alltså inte dubbelmöten som gäller.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds inför VM-playoff 2022

Sverige har en knivig uppgift framför sig, men man hade kunnat ställas mot, bland annat, Italien och Portugal. Här tittar vi närmare på hur förutsättningarna inför detta playoff till VM 2022 ser ut med odds hämtat från Expekt.

Portugal tar emot Turkiet på torsdag medan Italien gästas av Nordmakedonien samma kväll. Vinnarna från de två matcherna möts sedan i en direkt avgörande match. Ser vi till oddssättningen är det väldigt jämnt mellan giganterna Portugal och Italien. Att Portugal går till VM kan spelas till 2.10 gånger insatsen hos Expekt. Italien ger något mer då står i 2.20 gånger pengarna.

I den andra gruppen står det mellan Wales, Österrike, Ukraina och Skottland. Matchen mellan de två sistnämnda länderna är emellertid uppskjuten till i sommar på grund av den rådande situationen i Ukraina.

För Sveriges del gäller nu alltså primärt en match mot Tjeckien som man bör ha goda chanser att vinna på hemmaplan. Zlatan Ibrahimovic är då avstängd men formstarka offensiva hot finns i Dejan Kulusevski och Anthony Elanga. Sverige gäller som favoriter till oddset 2.00 inför matchen mot Tjeckien.

Vid ett eventuellt avancemang väntar så ett Polen som inte behövt spela någon kvalmatch veckan innan. Det kan förstås vara en fördel, men Sverige slog polackerna i EM i somras och har goda erfarenheter från den här typen av playoff-matcher.

Janne Andersson och Peter Wettergren har visat prov på taktisk smartness många gånger förr och det tror jag kommer vara en nyckelfaktor för Sverige. Att Sverige kvalificerar sig för VM 2022 spelas till 3.50 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige kvalificerar sig för VM 2022
Odds: 3.50
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, torsdag 24 mars 2022
TV: 
Stream: