Längst ner på priolistan

Jonas Dahlquist Publicerat: 17 februari 2017

Vår krönikör Jonas Dahlquist är som vanligt tillbaka inför helgen och ger sin syn och skickar ut ett tips inför cupmötet mellan Millwall och Leicester under lördagen.

Jag undrar hur Leicesterspelarna ser på sig själva. De som var med och vann Premier League förra säsongen, och som – faktiskt – joggade sig fram ganska så bekvämt till åttondelsfinal i Champions League.

De är nämligen samma gäng som inte har vunnit en seriematch 2017. Som har en poäng ner till fel sida nedflyttningsstrecket.

På onsdag åker de ner till Sanchez Pizjuan och även om Sevilla är jättefavoriter i min (och de flestas) bok så är fotboll inte konstigare än så att det kan gå hur som helst. Just Leicester är det bästa moderna exemplet på det.

Efter det har de två hemmamatcher i Premier League (Liverpool, Hull) där allt annat än minst tre poäng är att räkna som en smärre katastrof.

Och så då lördag.

”Millwall har det ganska så kul för tillfället”

På lördag så har de match i den redan gravt devalverade FA-cupen, en turnering som de knappast lär vinna, och där de har väldigt lite att vinna. Prioritetsordningen för Ranieri är givetvis att Premier League är viktigast, Champions League näst viktigast, FA-cupen oerhört oviktig. Redan i förra omgången mot Derby, där det till råga på allt blev omspel, gällde kommentarerna en önskan om att det digra cupspelet skulle försvinna.

De möter Millwall.

Om Leicester har det jobbigt så har Millwall det ganska så kul för tillfället. Tolv raka matcher, varav åtta vinster, utan förlust och plötsligt en synnerligen realistisk tro på åtminstone en Play Off-plats upp till The Championship.

Millwall tycker att det ska bli skitroligt att spela den här matchen. Leicester vill inte spela den överhuvudtaget. Det är möjligt att Leicester, i kraft av bättre fotbollsspelare, ändå vinner matchen, men då är det nästan ett tjänstefel. De ska inte ödsla någon energi på FA-cupen. De måste vara professionella nog att låta Millwall fortsätta med det, om man säger så.

Vi säger 3-1 till Millwall.

  Rygga Jonas: 3-1 ger oddset 22,0 hos Mybet – Klicka för 1 000 kr bonus

Speltips:

Jonas tips: 3-1 till Millwall
Odds: 22,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 18/2 kl 16.00
TV:  Viasat Sport  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen: