Långtidsspel, Allsvenskan 2015 (spelstopp 4/4)

Spelbloggare Publicerat: 30 mars 2015
långtidsspel
Foto: Bildbyrån

Som vi väntat! Fotbollsallsvenskan är snart tillbaka och det glädjer oss enormt. Startskottet kommer från Tele2 Arena, när Hammarby tar emot Häcken, under lördagseftermiddagen – men redan nu investerar vi i två långtidsspel hos Unibet, som erbjuder massvis av intressanta spelobjekt inför Allsvenskan.

Nya kunder hos Unibet får en välkomstbonus på 1 000 kronor. Öppna ditt konto här.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipsen | Kommentarer

Andersson årets blårandiga flopp?

Sebastian Andersson lämnade Kalmar efter en två och en halv års lång sejour med bara två gjorda mål och hamnade istället i Stockholm, hos Djurgården, under sommaren. I hans andra match från start, mot Brommapojkarna, antecknades han för ett hattrick och under de första veckorna i den nya klubben vandrade herr Andersson på moln, men verkligheten skulle knappa in till slut och i samtliga av de fyra avslutande matcherna, alla från start, hamnade han utanför målprotokollet.

Skulle inte påstå att Sebastian Andersson är direkt överhypad, men jag tror i alla fall mindre på hans förmågor än spelbolagen. Han är knappast någon extraordinär anfallare och med en tuff konkurrens om anfallsplatserna, skulle jag inte bli direkt förvånad om det blir en hel del tid på bänken under säsongen. Sam Johnson, Amadou Jawo och även Kerim Mrabti är med och slåss om platserna längst fram – i min bok är alla dessa mer intressanta alternativ. Nej, Andersson blir en flopp.

Dessutom har han haft skadebekymmer under försäsongen och ett eventuellt återfall kan inte uteslutas. Sebastian Andersson mellan 0-5 mål är värt en medelinsats till 5,50x hos Unibet. Hittas under fliken ”Spelarmål”.

Örebro rejält underskattade – maxspel!

Örebro är mitt skrällkort detta år. Tränaren Alexander Axén, som är en av mina absoluta favoriter, värvades under sommaren förra året, när man var i en prekär situation, och gjorde resultat direkt. Klubben landade på en fin sjätteplats – och jag tror att de kan hamna ännu högre upp nu. Axén har fått behålla största delarna av truppen och fantastiska Nordin Gerzic, som var på lån från IFK Göteborg förra säsongen, har skrivit på ett permanent kontrakt. En stor vinst.

IFK Norrköping var ett av fjolårets största fiaskon och fick slåss in i det sista om förlängt kontrakt i Allsvenskan. Fyra spelare har lämnat och fyra plockats in under ”silly season”. Det mest meriterande namnet som anlett är Daniel Sjölund – senast i Åtvidaberg – och han är en pålitlig mittfältare, men inte den som sticker ut direkt.

54 mål stod Örebro för under de 30 seriematcherna, IFK bara 39. Lagen är rätt oförändrade och Örebro har visat upp enorm styrka i Svenska Cupen, där de står i final efter att ha skickat ut båda väntade topplagen Malmö och Elfsborg i slutspelet. Värderar dem som klart starkare än IFK, inte minst offensivt.

Under fliken ”Match-ups turnering” hos Unibet erbjuds spel på vilket av dessa lag som gör flest mål under säsongen och av någon oförklarlig anledning ställs IFK ut som favoriter. Örebro fler mål än Norrköping finns till dubbelt och det är ett självklart maxspel.

Bästa oddsen just nu:

Vinnare av Allsvenskan Odds Bolag Bonus
Malmö 2,00 betsson logo 1 000 kr
AIK 7,00 unibet logo 1 000 kr
Göteborg 7,50 unibet logo 1 000 kr
Elfsborg 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Häcken 21,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sebastian Andersson mellan 0-5 mål
Örebro SK fler mål än IFK Norrköping
Odds: 5,50 / 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 o00 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13:59, 4/4
TV:  Årets allsvenska matcher visas hos Cmore, Csports och Viaplay (TV-tablå)

Skrivet av: Emil Jakobsson