NHL: Speltips & odds: NY Rangers – NY Islanders 14/10

Emil Jakobsson Publicerat: 14 oktober 2014

New York Rangers - New York Islanders 12/10 2014 speltips
Spelbloggare.se är på plats i New York och har analyserat de båda lagen inför New York-derby när Islanders gästar Rangers i Madison Square Garden natten mot onsdag.

Vi var på plats när Rangers tog emot Toronto i sin hemmapremiär här om dagen och vi hade spelat över 5,0 mål, ett spel som prickade med marginal när Toronto vann med hela 6-2.

Vi skrev då att Toronto var nyckeln till vårt spel och faktum är att vi kommer välja att spela underspelet nu när Islanders står för motståndet. Men innan vi går igenom varför tar vi en titt på hur lagen har inlett säsongen.

Rangers vann borta mot St. Louis med 3-2 innan de nu förlorat 5-2 mot Columbus samt 6-2 mot Toronto. Islanders har samtidigt inlett säsongen med ett dubbelmöte mot Carolina och de har vunnit matcherna med 5-3 respektive 4-3.

Brukar studsa tillbaka bra efter stora förluster

Som ni ser har det blivit en hel del mål men vi tror trots allt det på en målsnål match. Rangers brukar nämligen reagera på rätt sätt efter stora förluster. På de sex senaste matcherna de spelat efter att de i matchen innan släppt in minst fem mål har fem av sex gått under linan sett till antal mål.

De två senaste matcherna mellan Rangers och Islanders har samtidigt gått under linan och fem av de sju senaste har gått under linan.

Räkna med att båda lagens tränare kommer trycka på att de måste vara noggrannare och jobba hårdare i defensiven jämfört med deras tidigare matcher där lagen slarvat och släppt in en hel del billiga mål.

Henrik Lundqvist bytte ut sig själv nu senast efter sex insläppta. Om han får chansen i målet vet han hur han ska spela mot Islanders. Han har ett snitt på fina 1,42 insläppta mål per match mot dem och Jaroslav Halak i Islanders har släppt in i snitt 1,4 mål per match mot Rangers.

Rangers har annars vunnit fem av de sju senaste mot Islanders och de har vunnit nio av de tolv senaste hemmamatcherna mot Islanders. Men med tanke på hur de sett ut mot Colombus och Toronto vågar vi inte spela på en hemmaseger utan ser det bästa spelvärdet i under 5,5 mål.  Speciellt när vi får hela 1,83 för under 5,5 mål nu efter lagens målfester de senaste omgångarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
NY Rangers 2,18 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,2 williamhill logo 1 000 kr
NY Islanders 3,3 unibet logo 1 200 kr
Under 5,5 mål 1,83 titanbet logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot onsdag 01:05
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo