Nyhetsbrev: Vikten av att jämföra oddsen

Emil Jakobsson Publicerat: 28 maj 2013

Idag gick det första nyhetsbrevet ut från Spelbloggare.se. Ämnat var vikten av att jämföra oddsen och här nedanför kan ni hitta texten om ni inte ännu prenumererar på vårt nyhetsbrev. Om ni i framtiden vill få våra nyhetsbrev är det bara att lämna er e-postadress här nedanför.


 

Vikten av att jämföra oddsen

Oavsett hur bra man än är på att analysera matcher och hitta det vinnande spelet kan man aldrig underskatta värdet av att jämföra oddsen innan man lägger sitt spel.

Det kan tyckas att det inte är så stor skillnad om ett bolag erbjuder 1,8 eller 1,9 i odds men slår man ihop alla spel man lägger under en längre period kan det göra en väldigt stor skillnad, ofta flera tusenlappar.

Som exempel har vi tagit matchen mellan Malmö FF och Helsingborgs IF som spelas den 29 maj. Här nedanför ser ni de högsta respektive det lägsta oddset som fanns listat den 28 maj via vår egen tjänst för oddsjämförelse.

1: 2,3 – 2,15
X. 3,35 – 2,1
2: 3,35 – 2,9

För en person som satsar 100 kronor skulle skillnaden på vinsten vid ett kryss vara hela 125 kronor beroende på vilket spelbolag man valde.

Det som gör det ännu knivigare är att det inte finns ett bolag som alltid har högst odds, alla bolag värderar alla matcher olika. Svenskapsel som här lägst total payout på 1X2 vid den här matchen (80% jämfört med de andra som ligger runt 91-95%) ebjuder hela 2,3 på hemmaseger.

Det gör dem till delad etta med Nordicbet och Expekt på det spelet. Svenskaspel värderar med andra ord Helsingborgs chanser betydligt högre än de flesta andra bolagen.

Hur ska man göra då?

Beroende på hur ambitös man är med sitt spelande borde man utan tvekan ha konton hos minst tre spelbolag som man använder aktivt. Använd sedan våran tjänst för att jämföra odds för att se vilket av dina bolag som erbjuder bäst odds och lägg sedan spelet där.

Notera även att den största skillnaden är på högre odds. Kollar vi till exempel oddset att Malmö vinner båda halvlekarna sträcker sig oddsen från 6,5 till 8,75.

Viktiga länkar: