Och vinnaren är…

Jonas Dahlquist Publicerat: 13 augusti 2017

…ganska så svår att utse. Det som först alltid var Liverpool och sen länge var Arsenal eller Man Utd blev sedermera ”Big 4” och sen byttes några i Big 4 ut och så plötsligt var de sex. Fast av de sex tror jag bara tre kan vinna.

Nu blev det rörigt.

  Hämta en unik bonus från Expekt värd 2 000 kr här!

Alla de väntade topplagen har sina fördelar. Manchester City har sina resurser och en varukorg som är större än allt, de har sin tränarfilosof och de har hungern. Chelsea har sin välförtjänta ligatitel i bagaget, de har sin tränargalning och de har sitt grundspel.

Manchester United har sin comebackhunger, de har sin tränardåre och de har en uppenbar språngbrädesäsong i ryggen. Arsenal, ja de har förstås kontinuiteten, sin tränarnestor och sin – faktiskt – flärd.

Tottenham har de spännande världsstjärnorna in spe, de har sitt tränargeni och de har självförtroendet att inte ens behöva värva. Till slut har vi Liverpool med sin trängtan, sin tränarvilde och sin förmåga att spela som bäst mot de bästa.

Liverpool har historien emot sig

Lagen har dock även nackdelar, fastän de är väntade topplag i en av världens starkaste fotbollsligor. Manchester City har pressen på sig att bara vinna, annars är det ett fiasko, och grunden för att göra det är fortfarande inte helt stabil. Chelsea har en för tunn trupp, som förra säsongen klarade sig utan skador och slapp (?) Europaspel, det blir tuffare nu.

Manchester Utd hade problem att göra mål förra säsongen, och det är inte bara Lukaku som är lösningen – alla de övriga offensiva spelarna måste producera långt bättre. Arsenal har en nedåtgående trend och har på något sätt fått en synlig förlorarstämpel på sig, trots att de vinner ganska många matcher. De kunde ha en bättre backlinje också. Tottenham har historien emot sig, och kanske också en avsaknad av den där riktiga bredden ifall en nyckelspelare skadar sig.

Liverpool har också historien emot sig, plus att de har samma förmåga att förlora mot bottenlag som de har att vinna mot topplag.

Han får lyfta pokalen i maj

Summan av allt blir ändå att jag tror att bara tre lag kan vinna (Man Utd, Man City och Chelsea) men att samtliga även kan komma utanför topp fyra, för där kan alla sex hamna (dock inte samtidigt, vilket är hela havet stormar-problemet.

Jag vet att ”känsla” inte är ett argument, men i såna här texter får man faktiskt ta till det. Känslan är att Manchester Uniteds förra säsong leder dem på helt rätt väg in i denna säsongen. Skadebekymren är mindre, nyförvärven är bra, försvarsspelet satt bra trots rejäl spelaromsättning ifjol, de förlorade få matcher, de vann titlar. Okej, inte de allra tyngsta, men det är ändå en grej att Manchester Utd lärde sig att vinna igen.

I maj tror jag alltså att han står där, med sitt känsloframkallande leende, och lyfter pokalen; José Mourinho.

  Rygga Jonas – Spela United som segrare till 4,5 hos Expekt och få 2 000 kr bonus!

Jonas Dahlquist

 

Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan