Speltips/rek & odds: Portugal – Armenien 14/11

Emil Jakobsson Publicerat: 14 november 2014
Portugal - Armenien speltips & odds 14/11 2014
Foto: Bildbyrån

Portugal ligger något oväntat trea i grupp I bakom både Danmark och Albanien när de under fredagen möter Armenien i EM-kvalet. Här hittar ni vårt speltips till matchen som sänds av Eurosport 2 här hemma i Sverige.

Portugal har visserligen spelat en match mindre än Danmark och Albanien men deras resultat har hur som helst inte imponerat. Under sommaren missade de avancemang från sin grupp i VM då USA kom tvåa i gruppen. Nu under hösten inledde de EM-kvalet med att förlora med 0-1 hemma mot Albanien.

Nu senast lyckades de vinna med 0-1 borta mot Danmark efter ett mål i 95:e minuten men bara ett gjort mål på två matcher är inte godkänt. Däremot saknades Ronaldo i förlusten hemma mot Albanien och det var mer eller mindre ett mirakel att de inte fick in en boll.

De avlossade 19 skott jämfört med Albanien som bara fick iväg ett skott och de hade även tio hörnor jämfört med Albaniens två. Mer än halva laget i Albanien drog samtidigt på sig gula kort för att stoppa portugiserna.

Gjorde mål borta mot Italien och Tyskland

Gästande Armenien förlorade borta mot Danmark med 2-1 och fick 1-1 nu senast hemma mot Serbien. De har visserligen förlorat fyra raka bortamatcher men de har en förmåga att alltid hitta nätet själva trots betydligt starkare motstånd. De har nämligen gjort mål i sex av deras åtta senaste bortamatcher, bland annat mot Italien och Tyskland.

Vårt spel för kvällen blir att det blir flest mål i andra halvleken. Portugal på hemmaplan kommer styra spelet och Armenien kommer kämpa för sina liv för att stänga alla ytor och försöka jobba hem 0-0 eller 1-1. Men vi vet hur det brukar sluta, det laget som ständigt får jaga boll börjar tröttna och i andra halvleken, inte sällan under sista 20 kommer målen.

Ser vi till Portugals fem senaste matcher har det blivit flest mål i andra halvleken samtliga gånger. Bland annat deras två EM-kvalmatcher där målen kommit i den 95:e respektive 52:a matchminuten.

För Armenien har det blivit flest mål i den andra halvleken i fyra av deras fem senaste matcher och totalt sett under de fem matcherna har 15 av de 17 målen gjorts i den andra halvleken.

TitanBet betalar fina 2,05 för detta spel (nya kunder får 1 000 kr bonus) vilket kan jämföras med 1,88 hos Betsafe. Ett givet spel i våra ögon. Ska vi tippa resultat känns 2-0 eller 2-1 som troliga resultat.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Portugal 1,22 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 7,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Armenien 17,5 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,25 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,7 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest mål i andra halvleken
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 14/11 kl 20:45
TV:  eurosporttva logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo