Serena är favorit – trots saknaden av syrran

Emil Jakobsson Publicerat: 25 juni 2013

Hon är regerande mästarinna i Wimbledon, men inför årets turnering har Serena Williams uttryckt sin oro över att spela utan sin skadade syster Venus. Trots avbräcket i uppladdning talar det mesta för att amerikanskan vinner i år igen.

Serena Williams har inför starten av säsongens tredje Grand Slam-turnering öppet berättat om tomhet efter sin syster Venus som inte kommer till spel i Wimbledon.  Venus Williams ådrog sin en ryggskada för bara några veckor sedan och meddelade under förra veckan att hon inte kommer till spel i grästurneringen i London. Det är ett avbräck som även stört superfavoriten Serena Williams uppladdning. Lillasyster Williams vann i Wimbledon i fjol och pekas inför årets avgörande ut som den solklara huvudfavoriten. Hon har under året imponerat stort och befäst sin plats som ohotad världsetta. Serena kommer till spel med 31 raka segermatcher under årets säsong, men höjer själv ett varningsfinger för hur syrrans frånvaro kommer påverka hennes spel.

Det är första gången som Serena kommer till spel i Wimbledon utan sin systers sällskap. Hon nämner själv att det förstås inte är någon familjeturnering, men att hon känner sig ovanligt ensam i uppladdningen. Spelsajten bet365 och andra sportsbetting sajter har den amerikanska världsettan som storfavorit till segern i Wimbledon 2013. Systrarna Williams har som vana att dela rum under turneringar och för att inte förändra allt för mycket har Serena valt att sova i det lilla sovrummet (precis som vanligt) trots att Venus inte spelar och det stora sovrummet stor tomt. Enligt världsettan är hon inte vidskeplig, men hon menar samtidigt att det skulle kännas fel att sova i det stora rummet. Hur pass mycket de yttre omständigheterna kommer påverka Serena på gräset i Wimbledon återstår att se, men hennes starka psyke och strålande form borde vara tillräckligt för att försvara titeln i Wimbledon.

Läser du hellre om allsvenskan fotboll nyheter finns det många artiklar att finna på nätet.