SHL: speltips/rek & odds: Frölunda – Modo 26/9

Emil Jakobsson Publicerat: 25 september 2014
SHL Frölunda - Modo speltips 26/9 2014
Foto: Bildbyrån

Modo har varit spellediga i  fem dagar när man under fredagen besöker Göteborg för en match mot Frölunda som i onsdags slog Briancon Diables Rouges med 6-2 i CHL. 

Frölunda har minst sagt fått igång sin offensiv mot internationellt motstånd som inte är lika vana att spela mot dem.

Andreas Johanson gjorde till exempel hela fyra mål och noterades även för en assist i onsdags. De har nu gjort hela 28 mål på fem matcher i CHL.

Hemma i SHL har man tre segrar på fyra matcher men egentligen har prestationerna kanske inte alltid varit på topp. Man slog visserligen Brynäs med 4-0 i premiären men Gävlelaget har samtidigt haft problem den här säsongen med bara fyra inspelade poäng på fyra matcher.

Efter det kom en förlängningsseger mot nästjumbon Örebro, en 5-0-förlust borta mot HV71 och nu senast blev det en uddamålsseger mot Djurgården hemma i Scandinavium.

Målsnittet har inte heller varit lika imponerande som i CHL, det ligger på 2,0 per match och exkluderar vi säsongspremiären är snittet vara 1,0.

Har hittat rätt efter tuff start

Gästande Modo fick en tung start på säsongen med två raka förluster, bland annat föll man med 6-2 borta mot tränaren Anders Forsbergs tidigare lag Skellefteå.

Något verkar ha hänt i gruppen efter den matchen. Först slog man förra säsongens finalister Färjestad med 6-2 i Karlstad och nu senast slog man samma HV71 som körde över Frölunda med hela 4-1.

– I Skellefteå fick vi en väckarklocka. Vi spelade inte bra i egen zon. Vi gjorde inte våra roller. På de två senaste matcherna har vi släppt till lite målchanser. Vi vet hur vi ska spela och om alla gör det på rätt sätt går det bra, säger Per-Åge Skröder till Allehanda efter segern nu senast mot HV71.

Psykologiskt övertag

Utöver detta har Modo ett psykologiskt övertag på Frölunda. De har faktiskt vunnit fyra raka matcher nere i Scandinavium, bland annat båda matcherna förra säsongen.

Vi tror att Modo som även fått någon dag extra vila kan skrälla här och vi anser att moneylineoddset 1,33 på Frölunda är på tok för lågt. Även om de vunnit tre av fyra matcher har prestationen inte varit på topp och Modo har ett otroligt flyt just nu och vet att de brukar spela bra i Göteborg.

Vi väljer att fördela vår insats jämnt över två spel. Dels Modo moneyline (inklusive förlängning och straffar) till 3,5 samt Modo +1,5 mål till 1,85.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,6 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,65 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Modo 5,55 betsson logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,98 betway logo 500 kr
Över 4,5 mål 1,81 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Modo moneyline (inklusive förlängnign och straffar)
Odds: 3,5 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Speltips: Modo +1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Fredag 26/9 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo