SHL: Speltips/rek & odds: Skellefteå – Färjestad 2/10

Emil Jakobsson Publicerat: 1 oktober 2014
Rek och alla odds: Skellefteå - Färjestad 2/10 2014
Foto: Bildbyrån

Under torsdagen bjuder SHL oss på en repris på förra säsongens final mellan Skellefteå AIK och Färjestad. Frågan är om Färjestad kan skrälla och plocka med sig tre poäng från Västerbotten?

Finalserien förra säsongen var aldrig direkt spännande. Skellefteå vann fyra raka matcher mot Färjestad och minsta vinstmarginalen i någon match var tre mål. Totalt gjorde Skellefteå 20 mål under dessa fyra matcher vilket kan jämföras med Färjestads tre.

Även om vi ser under grundserien de två senaste säsongerna har det varit en tydlig fördel för Skellefteå som vunnit åtta av tio matcher. Uppe i Skellefteå Kraft Arena har Färjestad bara en seger på de nio senaste försöker och den segern kom efter straffar.

Senast Färjestad vann under ordinarie speltid mot Skellefteå var i mars 2011.

Bara två segrar på fem senaste

Formmässigt har Färjestad bara två segrar på de fem senaste matcherna men båda segrarna har kommit efter straffar. Skellefteå föll borta mot hemmastarka HV71 med uddamålet nu senast men hade innan det fyra raka segrar. På hemmaplan man vunnit alla tre matcher den här säsongen med målskillnaden 14-4.

Även om Färjestad lyckades slå Växjö på bortaplan efter straffar tidigare under säsongen tror vi inte att de räcker till här. Skellefteå har varit otroligt starka den här säsongen och på hemmaplan är det inte många som kan utmana dem.

Deras enda förluster den här säsongen har varit på bortaplan och det mot Luleå som inlett starkt samt HV71 som ännu är obesegrade på hemmaplan.

Vi väljer att spela den raka ettan vilket ger oss 1,77 gånger pengarna hos ComeOn! (nya kunder får 3 000 kr bonus).

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,77 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,33 ladbrokes logo 1 000 kr
Färjestad 4,2 williamhill logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,79 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,1 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 2/10 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo