Sladjan Osmanagic: Australian Open – sista dagen

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2017

Vår expert Sladjan Osmanagic hårdbevakar Australian Open och kommer återkomma tätt med nya krönikor, tankar och tips på hur de kommande matcherna kommer sluta. Nu är vi framme vid sista dagen…

Serena är på väg mot sitt mål med stadiga steg, det vill säga att bli den kvinna i världen med flest Grand Slam-titlar. I och med att hon vann finalen mot sin syster Venus är hon nu uppe i 23 GS-titlar totalt. En enda ifrån rekordinnehavaren Margaret Court. Det är bara att ta av hatten för Serena Williams och allt hon åstadkommit i hennes exceptionella karriär. Den dag hon slår GS-rekordet är det bara att bocka och buga.

Venus har gjort en strålande turnering och förtjänade verkligen sin plats i finalen i årets upplaga av Australian Open. I finalen kom hon inte åt Serena riktigt och när Serena vinner första set är hon nästan omöjlig att besegra. Till slut vann Serena finalen med 2-0 i set. 6-4, 6-4. Hon höll sina nerver under kontroll. Jag sticker ut hakan och påstår att Serena vinner två GS-titlar till i år och därmed slår rekordet redan under året.

Grattis, Serena.

Federer vs Nadal
Wow, vilken final vi har framför oss på herrsidan. Oväntad och klassisk på en och samma gång. Båda spelarna har tillbaka till sig själva på tennisbanan under de här två veckorna som turneringen pågått nere i Melbourne. Federer briljerar med sin elegans, han ser ut att röra sig som i sin ungdoms dagar och spelar oerhört aggressivt. Nadals returer fintar bort motståndarna och hans inside out forehand slickar linjerna. Och ”Rafas” blick är där igen. Blicken som säger att han vägrar förlora.

Så hur kommer matchen sluta? Vem står där med bucklan i sin famn efter matchen? De har inte spelat mot varandra i GS-final sedan Roland Garros 2011. Den matchen vann Nadal. Det står 23-11 i inbördes möten till spanjoren. Han har dominerat Federer som ingen annan genom åren. Mitt tips är att Nadal vinner matchen i fyra set.

Det här är min sista krönika under Australian Open. Det har varit ett nöje och tack för att ni har tagit er tid att läsa och kommentera.

Sladjan Osmanagic