Sladjan Osmanagic: Barcelona går mot en ny ligatitel

Sladjan Osmanagic Publicerat: 6 mars 2017

Det är fokus på Barcelona och deras situation i både spanska Primera División och Champions League i Sladjan Osmanagics färska krönika hos oss på Spelbloggare. 

I lördagskväll såg jag Barcelona fullständigt spela ut ett tamt Celta Vigo hemma på Camp Nou. Messi var briljant och stod för en rad delikatesser på plan som bara han kan göra när han är som bäst. Barcelona vann matchen med hela 5-0 till slut och budskapet hördes hela vägen till Paris. Vi är kapabla att slå vem som helst, hur stort som helst och när det behövs som mest. PSG får passa sig ordentligt trots att de leder dubbelmötet med 4-0 efter första matchen i Paris. Barcelona har verkligen inte gett upp returen mot PSG på förhand.

”En välförtjänt hyllning”

I förra veckan tillkännagav Barcelonas tränare, Luis Enrique, att han slutar efter den här säsongen då hans treåriga avtal med klubben löper ut. Vid ställningen 5-0 till Barcelona i andra halvlek i lördags började publiken skandera hans namn på läktarna. En välförtjänt hyllning till en tränare som gjort ett bra jobb under de tre år han varit i klubben som huvudtränare.

Enrique har stundtals varit kritiserad för lagets prestationer och för att hans relation till Messi inte varit den bästa. Detta påvisar bara hur svårt det är att träna en klubb som Barcelona med dess komplexa kravbild. Då ska vi ha klart för oss att få kan klubben så bra som Luis Enrique.

”Skulle inte bli förvånad om Barcelona lyckas ta ligatiteln”

Enrique fick sin tränarskolning i Barcelona. Han kom till klubben en gång i tiden som spelare efter att ha gjort den inte alltför vanliga övergången från Real Madrid till Barcelona. Det blev fem säsonger i Real som spelare följd av åtta år i Barcelona. Klubben som ligger honom närmast hjärtat och en klubb han känner väldigt bra sedan länge. I veckan väntar den tuffa returen mot PSG i Champions League. Större mirakel har inträffat och om detta skulle slå in, är det i så fall bara att gratulera Enrique.

Real Madrid och Barcelona slåss om ligatiteln hemma i Spanien. Vi ska för all del inte räkna bort Sevilla, som tätt skuggar dem, i toppen av tabellen. Barcelona har en match mer spelad och en poängs försprång till Real som möter John Guidettis Celta Vigo på bortaplan i hängmatchen de har kvar. I slutet på april är det återigen dags för El Clásico på Bernabéu.

Det är inte osannolikt att titelstriden avgörs där och då. Jag skulle inte bli förvånad om Enrique och Barcelona lyckas ta ligatiteln till slut efter att Real haft ett jätteförsprång i höstas. Jag blir inte heller förvånad ifall de lyckas vända mot PSG.

Sladjan Osmanagic

Vår partner Expekt ger våra läsareunik bonus värd 2 000 kr

Nya kunder hos Expekt får just nu 500 kronor i bonus men de ger våra läsare en unik bonus på saftiga 2 000 kronor. Alltså hela fyra gånger mer än standardbonusen. Ett erbjudande för bra för att missa.

  Klicka här för att hämta bonusen värd 2 000 kr!

Expekt unik bonus

 

Missa inte podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan

Tillsammans med Expekt presenterar vi vår nya podcast med Jonas Dahlquist och Sladjan Osmanagic.

Här hittar ni det senaste avsnittet där de ger er allt inför veckans Champions League-matcher.